Tanjug
Aleksandar Vučić

Beograd ne samo da ne gleda „vojnim dvogledom“ ka Tirani i Prištini, već želi razgovor i dogovor, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tako reagovao na izjavu Aljbina Kurtija da mu dogovor sa Beogradom nije među prioritetima, i da bi Srbija trebalo da se suoči sa sopstvenom prošlošcu, „umesto da na Kosovo i Albaniju gleda vojnim dvogledom“.

– Kurti se mnogo druži sa Radom Trajković, pa bi da uređuje političku scenu u Beogradu. Nemam ništa protiv, znam još jednog koji je rekao da sam gotov do Svetog Nikole, prošle godine… Ramuš Haradinaj, ali je on izgleda pre mene završio – primetio je Vučić u izjavi novinarima.

Vučić je istakao da je opsesivna želja mnogih albanskih političara da ga ne vide na vlasti, te podsetio da je Kurti još 2016. godine rekao da je najveća opasnost po nezavisno Kosovo – Aleksandar Vučić.

Na konstataciju da je Kurti rekao da takse na srpsku robu neće ukinuti dok Srbija ne dozvoli njihovoj robi slobodan izvoz, Vučić je istakao da ne zna šta Priština zapravo želi.

– Imate CEFTA sporazum, imate potpuno slobodan izvoz, iz vašeg ugla. Iz našeg ugla, to je trgovina sa centralnom Srbiju, ali svejedno. Ne znam na šta oni misle i šta žele – rekao je Vučić.

Ukazao je da bi trebalo sačekati da se formira vlada u Prištini.

– Taj cirkus oko njihovog formiranja vlade trajaće mnogo duže nego što su najavili u početku – rekao je Vučić.

4 KOMENTARA

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime