Tanjug
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je dobio “određene papire” iz Republike Srpske, te da očekuje i određene odluke Skupštine Republike Srpske, pa će promisliti kako po tom pitanju da se odredi Srbija.

Vučić nije precizirao na koje papire i odluke misli, ali je to spomenuo u kontekstu izazova koji očekuju Srbiju, a pre svega, kako je rekao, po pitanju Kosova i Metohije.

Jedini “papiri” koji su ranije najavljeni iz Banjaluke tiču se izjave Milorada Dodika, na zajedničkoj pres konferenciji u Banjaluci, da je predsedniku Srbije rekao da se ne može razgovarati o odvajanju Kosova, a da se pritom ne razgovara i o statusu Republike Srpske, odnosno da “ako Kosovo ostaje u Srbiji i RS ostaje u BiH”.

Dodik je preneo tada novinarima da se Vučić nije izjašnjavao o toj tezi, a Vučić je rekao da će to učiniti kada dobije obrazloženje na papiru.

– Dobio sam određene papire iz RS, očekujem i određene odluke Skupštine RS. Moram dobro da proučim te papire, pa onda na to da reagujem, da vidim šta ćemo i kako po tom pitanju da radimo – rekao je Vučić.

Istakao je takođe da je Dejtonski sporazum “sveto pismo”, a da je Srbija garant provođenja tog sporazuma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here