Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da su sa Severnom Makednijom i Albanijom dogovorene veoma dobre i važne stvari koje će značajno unaprediti investicioni ambijent i naglasio da su on i premijeri druge dve zemlje odlučni da “guraju” napred ono što je dobro za građane bez obzira na pritiske.

Vučić je rekao za RTS da zbog kvaliteta i važnosti odluka koje su donete ima strah da će biti napada sa različitih strana, ali da se ne plaši pritisaka.

Upitan da prokomentariše kritike na račun ove inicijative, pre svega da je ona ekonomski dobra ali politički neodrživa zbog zategnutih odnosa Beograda i Prištine, Vučić je rekao:

– Ne očekujem probleme između Beograda i Tirane, mada znam da će Rama biti izložen žestokim pritiscima. I to se neće raditi direktno, jer nije lako da ovo napadnete – rekao je Vučić.

On je naveo da tri zemlje rade sve ovo u okviru onoga što je postavljeno Berlinskom konferencijom, da poštuju pravila EU, samo da ovog puta rade sami.

– Nema argumenata za napad na ovo, radiće se zato iznutra, iz regiona, na drugačije načine, uz različita politička opravdanja, na primer da Srbija nije priznala Kosovo i druge. Nas trojica smo razgovarali i vrlo smo odlučni da guramo ono što je za naše građane dobro – poručio je Vučić.

Istakao je da je preševski prelaz za Srbiju sada jedan od najvažnijih prelaza zajedno sa Batrovcima, Gradinom i Horgošem i dodao da je sa premijerima Severne Makedonije i Albanije Zoranom Zaevom i Edijem Ramom dogovoreno da fitosanitarne i veterinarske inspekcije rade 24 sata dnevno, što će trostruko ubrzati prelaz kamiona sa robom.

– Treća stvar koju smo dogovorili je da izmenimo zakone i da jedni i drugi i treći prihvatimo radne dozvole – kazao je predsednik Srbije i dodao da to znači da će se omogućiti ljudima da rade u sve tri zemlje.

– Onaj ko ima radnu dozvolu u Severnoj Makedoniji imaće je i u Srbiji i Albaniji i obrnuto – dodao je Vučić.

2 COMMENTS

  1. Dali je ovo neka zajebancija? Makedonija i Albanija neće ući u EU a Srbija po Vučiću hoće. Ko je ovde lud. Koji će to Srbin ići da radi u Albaniju?
    Aha možda droga i lakši prevoz belog roblja. Razumljiva odluka korisna za sve mafijaše

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here