Tanjug
Kris Marfi, Ron Džonson i Aleksandar Vučić

Dogovor Beograda i Prištine podrazumeva da i jedna i druga strana podjednako izgube, da bi obe strane pojednako dobile, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem.

– To je jedini način kako dogovor može da se postigne – istakao je Vučić.

On je novinarima posle sastanka preneo da je američkim senatorima izneo nedvosmislen stav da Srbija očekuje ukidanje taksi i želi postizanje kompromisnog dogovora, ali i da taj dogovor ne može da bude ispunjenje ciljeva jedne strane, a da srpska strana ne dobije ništa.

– To bi trebalo da bude dogovor u kojem bi i jedna i druga strana podjednako izgubile, da bi obe strane pojednako dobile – rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vucić je rekao da je Beograd spreman na svaki razgovor, jer je on lekovit i dodao da bi popravljanje odnosa između Srba i Albanaca i uspostavljanje trajnog mira bilo od ogromne koristi za Srbe i Albance, kao i sve narode koji žive u regionu.

On je zahvalio senatorima na trudu da se pronađe rešenje za nastavak dijaloga.

Vučić je rekao i da je interes Srbije intenzifikovanje političkog dijaloga na visokom nivou i da je potrebno da odnosi dve zemlje budu partnerski.

– U interesu Srbije je da odnosi budu sve bolji – rekao je Vučić i dodao da su u poslednje vreme odnosi u mnogim oblastima značajno unapređeni, mada ima još prostora za njihovo poboljšavanje

On je rekao da je zahvalan sentaroima na poseti i angažovanju u regionu i želji da se očuva stabilnost i postigne dugotrajni mir.

– Uveren sam da je želja za unapređenjem odnosa Srbije i SAD obostrana – rekao je Vučić i dodao da je bilo reči i o ekonomskoj saradnji od koje će građani da imaju veliku korist.

Istakao je da je važno i da se uveća trgovinska saradnja i da Srbija učesvuje u brojnim.

Vučić je rekao da je na sastanku bilo reči i o regionalnoj stabilnosti, te da će Srbija nastaviti sa politikom očuvanja mira i poštovanja prava drugih.

Preneo je da se senatorima zahvalio na podršci Srbiji u ostvarivanju punopravnog članstva u EU.

– Imali smo određene teme, o konkretnoj saradnji, i verujemo da će tu biti otvaranja nekih novih poglavlja i tema – rekao je Vučić.

On je ukazao da dobru vojno-ekonomsku i civilnu saradnju, posebno sa Ohajom, dodajući da ta saradnja može da bude još bolja, jer ima prostora za unapređenje.

Vučić je naveo da su mu senatori ukazali i koliko su zadovoljni ekonomijom u Srbiji, a koliko bi želeli da se određene oblasti u vladavini prava izmene na bolje.

– Saslušao sam i ukazao na činjenicu da možemo još mnogo da popravimo, promenimo i da uradimo u narednom periodu – rekao je Vučić.

Najavio je i da će biti obeležena 75. godišnjica operacije Halijard.

5 COMMENTS

  1. Kako glasi ustav Srbije za Kosmet nije Kosmet Vučićev pa da on trguje sa narodom i svetinjom Srpskog naroda!
    Kosmet je unutrašnjost jedne suverene države zašto se sve države koje su protiv Srpstva mešaju u unutar jedne zemlje !
    Da li bi mi mogli u Nemačkoj odlucivati da jednu republiku damo azilantima strpali bi svakog u zatvor jer krši ustav te zemlje !

  2. Nema nikakvog dogovora . Kosovo je srpsko zapamti i ni sa kim ga neces deliti. Okani se vise tih americkih mesetara i zabrani im svaki dolazak u Srbiju il se mici iz te fotelje dok ti je jos vreme.

    • Ovaj vaš veb sajt je odličan.Ne znam da li ga je još neko sem mene zapazio.Ako nije velika šteta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here