Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da ruski obaveštajac Georgij Kleban više nije na teritoriji Srbije.

On je poručio da je siguran da je predsednik Vladimir Putin nije bio obavešten o ovom delovanju i da Srbija ima prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom. Vučić je ponovio da Srbija ne zaboravlja šta je Putin učinio za Srbiju u međunarodnim organizacijama, kao ni podršku u opremanju vojske.

Podsetio je i da je Srbija jedina nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, nije glasala protiv interesa Rusije, da jedina održava vojne vežbe sa ruskom vojskom i da ničim nije ugrozila prijateljstvo sa Rusijim.

– Zato pitam ruske prijatelje, a pitao sam i danas ambasadora, Bocan-Harčenka: Zašto? Nisam video nikakvu logiku u svemu ovome – rekao je Vučić.

On je večeras ponovio čvrstu opredeljenost Srbije za vojnu neutralnost i poručio: Srbija neće u NATO!

Dodao je da Srbija neće menjati svoju politiku i da će se, nikada snažnije, boriti za samostalni i nazavisni put i političku neutralnosti.

Dokumentovani kontakti Klebana sa pripadnicima Vojske Srbije

Vučić je izjavio je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da je snimak, na kojem se vidi kako ruski obaveštajac Georgij Kleban daje novac srpskom obaveštajcu, napravljen 24. decembra 2018. godine, da ga nije sačinila naša služba VBA, ali da je bila potpuno upoznata sa slučajem.

– Prateći objekat obrade, naše službe bezbednosti su došle do podataka da će se u Zemunu, tog dana negde oko 18 sati, penzionisani pripadnik VS, potpukovnik Z.K. sastati sa Georgijem Klebanom – rekao je Vučić na pres konferenciji posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je istakao da je Srbija u više navrata konstatovala i dokumentovala kontakte Klebana sa pripadnicima Vojske Srbije. Sa njim je, dodao je, uočeno 10 kontakata sa tri konspiratvina izvora, a tri puta Kleban uručuje novac pripadnicima VS, za šta postoji dokumentacija.

Dodao je da postoji dokumentacija o kontaktima nekih drugih pripadnika ruske službe bezbednosti sa pripadnicima vojnih struktura Srbije, sa čim se ne izlazi u javnost.

4 KOMENTARA

  1. Sa aferama su došli do zida.Hajka na Ruse, zakon o referendumu suprotan ustavu i zdravoj logici su samo uvod za pristupanje u NATO, po modelu Mila od Crne Gore.Istovremeno se nešto slično muti i u R.Srpskoj.Mislim da su neki velikosrpski lopovi i plagijatori već overili vize za bežaniju na zapad.A na zapadu ništa novo.Sve ti dajau i na kraju ti i život uzmu.

  2. Šta njih pitaš, kas su ti ovi drugi prijatelji sve već objasnili!Koji glumac, kad završi sa predsedovanjem, mogao bi u parove!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime