Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će država imati snage da nastavi sa poboljšanjem životnog standarda medicinskog osoblja, i da će lekari, medicinske sestre i tehničari moći da planiraju budućnost u svojoj zemlji.

Vučić je, obraćajući se najuspešnijim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih škola, na svečanosti povodom uručivanja ugovora o radu, istakao da će mladi stručnjaci veoma brzo naučiti da je lako državi da u jednom trenutku jednokratno da novac, ali da kada se neko zaposli na stalno, onda se država obaveuzuje da isplaćuje plate i sve drugo 30 ili 40 godina.

– Vi ste svojim učenjem, radom pokazali da ste ispred ostalih. Zato želimo da ostanete ovde, da najbolji budu u Srbiji, a poruka države je da će učiniti sve da radite u boljim uslovima – objasnio je on.

Vučić je ukazao da je kod dekana Medicinskog fakultera Lazara Davidovića dolazio bezbroj puta boreći se za tuđe, ali i ponekad za svoj žvot.

– Ali u uslovima u kojima je radio profesor Laza vi nećete raditi, već ćete raditi u neoporedivo boljim uslovima. Ne mislim da je to dovoljno, ali važno je da vidite kako možemo da idemo napred – poručio je on.

Vučić je rekao da mladi medicinirani koji su sada dobili ugovore nemaju samo uobičajenu odgovornost lekara i medicinskih sestara i tehničara, već da je pred njima mnogo više toga.

– Vi ste posebno izabrani zahvaljujući svim vašim sposobnostima, radu, trudu. Moraćete da snosite veću odgovornost od svih drugih, kao što ni na školovanju niste bili isti kao i drugi zbog vaše želje da budete nahbolji. Na poslu koji dolazi vaša odgovornost će biti velika. Danas znamo svi ko ste i znamo šta očekujmemo od vas – rekao on.

Izrazio je uverenje da će država imati snage da nastavi sa poboljšanjem životnog standarda medicinskog osoblja, ali i da je siguran da će moći da planiraju svoju budućnost u našoj zemlji.

1 COMMENT

  1. A kako to kada nam trojete reke? Dali ste videli šta vaši Kinezi ispuštaju po našim rekama? I vi nama dizete zivotni standard?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here