Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa predsednikom Slovenije Pahorom, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da kada je “reč o dijalogu sa Prištinom problemi tek predstoje – od tablica do formiranja Zajedice srpskih opština”.

– Kako ja da objasnim našem narodu da uvodimo sankcije protiv Rusije, a ne uvodimo protiv Slovenije. Rusija nije prekršila teritorijalni integritet Srbije, a Slovenija jeste. Nismo im uveli sankcije, već pokušavamo da gradimo što bolje odnose – dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da je “dvoje građana sa severa KiM prihvatilo da promeni tablice, a ima oko 9.000 tablica, od toga je 7.500 na severu”.

– Tako da baš im je dobro krenulo. Moja je procena da neće ići preko 200 ukupno – rekao je Vučić.

Pahor je rekao da podržava inicijativu Otvoreni Balkan i na tome čestitam predsedniku Vučiću i njegovim kolegama, te da nema dovoljno takvih inicijativa.

– Došao sam u predvečerje 11. Samita inicijative Brdo-Brioni da bih se sa predsednikom Vučičem savetovao oko svih važnih pitanja. Dva cilja su za ovih 11 godina bila, a i dalje su prioritetna: evropska perspektiva Zapadnog Balkana, kao i mir i stabilnost Zapadnog Balkana – istakao je Pahor.

2 COMMENTS

  1. Prihvatices ti sve samo lazes i dramis tu opet, pa na kraju bolje tablice nego rat a mesto da odgovoris i da u suprotno ne priznas vise RKS kroz Srbiju, ti si najgori predsednik koja je Srbija ikad imala.
    Zivela Srbija vecno!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here