EPA/Koča Sulejmanović
Emanuel Makron i Aleksandar Vučić

“Francuska je priznala nezavisnost Kosova, ali ono što je važno za Srbiju jeste da njen predsednik Emanuel Makron, ne samo što nema želju da nameće takve stavove, već pokazuje želju da sasluša srpsku stranu, što obično nije slučaj s mnogim zemljama koje su priznale Kosovo”, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je tako prokomentarisao mišljenja koja su se javila posle njegove posete Parizu da ne treba preterano podgrevati očekivanja javnosti od Francuske u rešavanju kosovskog problema.

– Što se tiče Kosova i Metohije, najpre ne smemo da podgrevamo lažne nade našem narodu i da govorimo kako su divne stvari na KiM. Nisu i neće ni biti. Ko kaže da jesu, taj je lažov. Mi moramo da se borimo za interese našeg naroda, da se borimo za njihovu bezbednost i da čuvamo interese Srbije – rekao je Vučić.

– Da će stvari na KiM biti “med i mleko” – neće – poručio je on.

Vučić je kazao da će se boriti za Kosovo i Metohiju, ali da neće da laže narod.

– Ja to nisam u stanju. Daću sve od sebe da nijednoj majci ne vratim sina u kovčegu, a pri tom ću voditi čvrstu politiku i zaštititi naš narod na KiM – podvukao je srpski predsednik.

2 COMMENTS

  1. Koliko se ja secam i Francuska je clan NATO pakta i ucestvovala je u bombardovanju Srbije 1999 godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here