EPA/Pavlo Palamarchuk
Foto: Ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se na Vrškoj Čuki kod Zaječara, gde ulazi Balkanski tok u Srbiju, proveravaju merne stanice i da bi gas iz Bugarske sutra trebalo da stigne do Gospođinaca kod Žablja u Vojvodini.

– Verujem da će sutra da bude sve u redu. Veliki dan za Srbiju i u ekonomskom smislu, za stanovništvo i industriju – rekao je Vučić.

On je rekao da se o tom projektu ćutalo, da je bilo teško i izvođačima koji su radili pod pritiskom poslednjih mesec dana.

– Svima sam zahvalan, svima koji su radili u najtežim uslovima da bismo ovo završili. Sad možemo gas da primamo iz više različitih pravaca, to je za Srbiju odlična stvar – naveo je Vučić i podsetio da su cevi postavljene od Vrške Čuke do granice sa Mađarskom.

– To je projekat za celu Srbiju i za Zaječar je veoma važan – kazao je Vučić.

Mora još, kaže, mnogo toga da se uradi na sekundarnom gasovodu kako bi građani imali energetsku bezbednost i u svojim domovima najjeftinije gorivo i sve što je potrebno.

Vučić je rekao da će se pokušati da se u sve gradove u tom delu zemlje, ne samo u Zaječar, već i u gradove u Borskom okrugu – Boljevac, Soko Banju, Knjaževac, Majdanpek, Kladovo, Bor i Negotin, dopremi gas.

Kako kaže, treba sekundarni gasovod dovesti do Vranja i Valjeva, jer to privlači investitore.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime