EPA/Clemens Bilan
Aleksandar Vučić i Angela Merkel (Foto: Arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Njujorku, rečeno je Tanjugu u delegaciji predsednika Vučića.

Predsednik Srbije stigao je danas popodne po srednjeevropskom vremenu u Njujork, gde će učestvovati na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, te imati niz bilateralnih sastanaka i susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima je i nemačka kancelarka, koja je taj sastanak i inicirala, zatim premijer Grčke, generalni sekretar UN, predsednici i premijeri više zemalja, diplomate i uticajni ljudi, koji su u Njujorku povodom jesenjeg zasedanja generalne skupštine svetske organizacije.

U fokusu njegovih razgovora biće Kosovo i Metohija, a ti razgovori će, kako je uoči puta ocenio Vučić, biti veoma teški.

1 COMMENT

  1. Gospodine Predsednice, ja bi vas srdacno zamolio, kao naseg lidera i vode ove jadne i napacene zemlje da vi lepo gospodi Merkel kad se sastanete urucite pismeni zahtev da se isplati ratna odsteta za prvi i drugi svetski rat, i za Nato bombardovanje tokom 90 tih. Merkel zna dobro koliko su nemci doprineli da nas je sve manje na Balkanskom prostoru. Isto tako joj dostavite lepo, njoj kao mentor Hrvatima i Albancima jos dva pismena zahteva gde se i tu trazi da se isplati odsteta od stranehrvata za pocinjeni genocid nad srbima tokom drugog svetskog rata a Albancima za stetu koju su pocinili tokom 90tih i onomad kad su palili i rusili srpske crkve i kuce. Onda takoder da joj urucite pismenu notu gde zahtevamo da se postuje medunarodna pravda i zahtev da se svi teroristi privedu pravdi. Da se to lepo namiri pa tek onda da sednemo i da razgovaramo a do tad i tu vas srdacno molim ne razgovarajte sa dzelatima!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here