Vučić: Izbori u RS da budu praznik demokratije

0

Ne mešamo se u volju naroda Republike Srpske: Aleksandar Vučić
 

On je naglasio da je važno da Republika Srpska celom svetu pošalje sliku ozbiljne demokratije, mira, reda i poštovanja različitosti.

 

"Uveren sam da je to slika koja će otići u ceo svet", rekao je Vučić.

 

On je istakao da će Srbija uvek podržavati Republiku Srpsku i ni na koji način neće uticati na volju naroda u Srpskoj, prenose mediji u Srbiji.

 

Posle izbora pravo u Beograd

Kandidat Saveza za promjene na izborima za predsednika Republike Srpske Ognjen Tadić izjavio je da će, ako pobedi na izborima u nedelju, 12. oktobra, prvo otići u Beograd na konsultacije, jer je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, a Srpskoj je potrebna stabilnost.

"Vlada Srbije želi da izbori u Republici Srpskoj 12. oktobra proteknu u najvećem redu i miru i želimo građanima Republike Srpske i svim učesnicima izborne utakmice uspeh i da ti izbori budu praznik demokratije", rekao je Vučić.

 

On je naveo da bi građani trebalo da pokažu da na najbolji mogući način mogu da donesu odluku o tome ko će da ih predvodi i zastupa u narednom periodu.

 

"Vlada Srbije ni na koji način nije učestvovala, nije se mešala i neće se mešati u ishod narodne volje, u ishod izbora koji se održavaju u Republici Srpskoj", rekao je Vučić.

 

On kaže da se u Srbiji sa pažnjom prate događaji u Republici Srpskoj i sa radošću iščekuje da se vidi narodna volja.

 

"Sa radošću ćemo pozdraviti odluku naroda i želimo da u narednom periodu posle izbora, odnosi Srbije i Republike Srpske, ukoliko je to uopšte moguće, budu još bolji posebno na ekonomskom, ali i kulturnom i svakom drugom planu", rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here