Vučić kopira kabinet Merkelove?

Budući premijer Aleksandar Vučić pravi Vladu Srbije po ugledu na kabinet nemačke kancelarke Angele Merkel?
 

Nemačka vlada ima 15 resora i kancelara, a Vučić još nije definitivno prelomio strukturu, ali bi eventualno uveo još jednog potpredsednika Vlade, moguće Zoranu Mihajlović. Mada je ona izrazila želju da ostane u energetici, nije isključeno da Vučić oformi resor privrede i energetike i da Kori Udovički, koju je najavio kao ministra za privredu, dobije i drugu oblast. U prilog tome ide činjenica i da je Udovički već bila ministar energetike u Đinđićevoj Vladi.

– Lider naprednjaka je najavio pet do šest ministara iz SNS-a, poput Merkelove zadržaće ministarstva sile – policiju i vojsku, ali i pravdu, a razmišlja da partijskim funkcionerima poveri poljoprivredu i zdravstvo – kaže naš sagovornik i potvrđuje nedavno objavljena

Mali ipak gradonačelnik?

Mediji spekulišu da bi ministar pravde Nikola Selaković mogao da bude novi gradonačelnik Beograda, ali naši izvori navode da bi na čelu srpke prestonice mogao da ostane jedan od najbližih Vučićevih saradnika Siniša Mali.
– Selaković i predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević slove kao kandidati za ministra pravde, a u slučaju da Selaković nastavi da vodi taj resor Đurđević bi mogao da bude generalni sekretar Vlade – kaže sagovornik "Vesti".

saznanja "Vesti" da diplomatija ide lideru socijalista Ivici Dačiću, dok će radni odnosi pripasti Rasimu Ljajiću.

– Dačić je pokušavao da izboksuje tri ministarstva, što mu nije pošlo za rukom, pa će Slavica Đukić-Dejanović ostati kratkih rukava, a Aleksandar Antić bi mogao da ostane u Ministarstvu saobraćaja koje vodi od rekonstrukcije prethodne vlade – otkriva naš izvor. Ukazuje i da bi preostala ministarstva mogla da pripadnu vanstranačkim kadrovima. Naš sagovornik pojašnjava da će se resor porodice (koji ima i kabinet Merkelove) u Vučićevoj vladi opet zvati za SPORT i omladinu i da će ga, kao i do sada, voditi vaterpolista Vanja Udovičić.

Da će Vlada biti različita od svih dosadašnjih po "sastavu, funkcionisanju i rezultatima" rekao je dosadašnji ministar pravde Nikola Selaković.

Ministrima, ali ni građanima neće biti lako, jer se iz Vučićevih, oštro i povišenim tonom, izrečenih poruka naziru "krv, znoj i suze".

 

"Vešajte me na Terazijama, ali ne dam više narodne pare"

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime