Instagram.com/buducnostsrbijeav

“Osnovne vrednosti Srbije moraju da budu nezavisnost, sloboda i mir, jer bez slobode i nezavisnosti, samostalnosti u odlučivanju, nema ni mira, ni ostvarenja državnih interesa niti razvoja zemlje”, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić u Kruševcu posle sednice vlade kojoj je prisustvovao.

Vučić je preneo da je i ministrima rekao, ono što je poručio i građanima ranije danas na Trgu, da postoji mnogo toga čime možemo da se ponosimo, i to treba da radimo, i da nastavimo još hrabrije i snažnije, ali da osnovne vrednosti srpske države, Srbije, moraju da budu nezavisnost, sloboda i mir, jer bez toga nema razvoja zemlje.

Predsednik Srbije se dotakao i kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

– Aljbin Kurti za stolicu u Ujedinjenim nacijama, govori kao o nečem normalnom… Danas je Vidovdan, vreme za pogled ka kosovskim junacima – kaže Vučić.

On je dodao i da Srbija mora da vodi računa o svim svojim građanima bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

– Bez slobode, nezavisnosti i samostalnosti u odlučivanju nema ni mira niti ostvarenja naših ineteresa niti razvoja zemlje – rekao je Vučić.

Ponosan je, kaže, što se danas, za razliku od perioda neodgovorne politike 90-ih, kada nije bilo razumevanja za dešavanja u svetu, i antidržavne i antinarodne politike 2000-2012. godine u ključnim segmentima, vodi racionalna, odgovorna i ozbiljna nacionalna politika.

– I to da je vodimo mi, građani Srbije, a ne bilo koji strani centri moći. To možda nije deo kosovskog zaveta, ali to je deo zaveta svakoga u Srbiji, jer niko ne može i ne sme da voli Srbiju više od nas i zato je važno da mi o njoj odlučujemo – rekao je Vučić.

Kako je naveo, kad mu kažu neki drugi da oni bolje znaju šta je bolje za Srbiju, on zna da tu ima nešto skriveno, jer je nemoguće da bilo ko to bolje zna od nas samih.

– Zato sam i ministrima rekao da gledaju kako će da čuvaju i samostalnost u donošenju odluka i nezavisnost zemlje, a zajedno ćemo slobodu i mir – poručio je Vučić.

“Za spomenike u Kruševcu nije dat novac iz budžeta”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da za spomenike u Kruševcu nije dat nijedan dinar iz budžeta.

On je odgovorio tako na pitanje zašto je planiran drugi spomenik Knezu Lazaru, koliko košta i zašto je potreban drugi spomenik.

– Jedino što sam čuo je da se spomenik diže iz donacija ljudi. Nijedan dinar iz budžeta nije dat. Ne znam što smeta više spomenika – zapitao je Vučić.

Podsetio je da ni spomenik Stefanu Nemanji nismo imali, da nemamo ulicu ni spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću.

– Takvi smo mi, i sada ćemo da dignemo hajku na naše spomenike. Nije iz budžeta otišao novac – zaključio je on.

“Očekujemo rast u drugom kvartalu”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da danas očekuje preliminarne podatke o stopi rasta za drugi kvartal, gde se nadamo rastu od 13 odsto.

– Danas očekujemo preliminarne podatke o stopi rasta za drugi kvartal pre svega industrijske proizvodnje, na osnovu te stope možemo zaključiti sve druge parmetre. Nadamo se u drugom kvartalu stopi rasta od 13 odsto, što bi vodilo ka rastu od 6,5 do 7 odsto do kraja godine – objasnio je on.

To bi, kaže, vodilo ka značajnom povećanju plata i penzija, a bio bi i ogroman uspeh koji bi našu zemlju svrstao među prva tri mesta na tlu Evrope.

Preneo je da je na sednici razgovarano o tome kako država može da ojača ono što ima u posebnim siromašnim sredinama kao što su Bosilegrad, Blace, i druga mesta.

– Razgovarali smo kako da pomognemo najudaljenijim opštinama koje nemaju mogućnost da pronađu investitiora. Nemaju autoput. Želimo da pomognemo ljudima da dobiju drugu platu u kući kroz dodatno zapošljavanje – objasnio je on.

Vučić je istakao da vlada želi da popravi i infrastrukturu na istoku Srbije, te izrazio uverenje da će biti devet autoputeva i brzih saobraćajnica u izgradnji do kraja godine.

Govoreći o putu Pozarevac-Veliko Gradište rekao je da je razgovarano da se grade sigurne plaže za kupače, i sve drugo kako bi se doveli turisti kojima bi predstavili najlepšu atrakciju a to je Dunav koji je najlepši kroz našu zemlju.

Isto tako bilo je razgovora o daljem snaženju vojske, policije, pre svega u smislu opreme, oružja i volje za nastavkom borbe protivkriminala i korupcije.

Takođe, dodao je, bilo je reči o Zelenoj agendi, i to ne zato što je postala popularna, već kako bi se pokazalo građanima šta realno može da se uradi u narednom periodu.

U svom obraćanju ukazao je i da se Kruševac mnogo promenio, da ne može da ga prepozna iako u njega dolazi često.

Takođe je rekao da je razumeo poruku kruševačkih vlasti da je potrebno pronaći još nekog investitora.

Ponovio je na kraju da se sve na Vidovdan vidi najbolje – ko je vera, ko nevera, i ko štiti interese naše zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here