EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je po pitanju statusa Kosova i Metohije i za njega to pitanje završeno, i to – u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija i Rezolucijom SB UN 12 44.

Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija da neće u Brisel otići samo po tablice, već radi sveobuhvatnog sporazuma o međusobnom priznanju, Vučić je poručio:

– OK. Može da ide u Brisel kada hoće, i kako hoće, njegova volja.

– Je li rekao da je što se njega tiče statusno pitanje završeno… I što se mene tiče odavno je statusno pitanje završeno, u skladu sa Poveljom UN i Rezolucijom SB UN 1244 – poručio je Vučić i ironično dodao:

– Srećan put u Brisel mu želim.

Kurti je za nemački list “Frankfurter algemajne cajtung” izjavio da ne bi išao u Brisel da pregovara o pitanju registarskih tablica, već radi sveobuhvatnog dogovora, koji, kaže, mora da bude postignut pre proleća 2023. godine.

2 COMMENTS

  1. (AV)… Ako je pitanje statusa Kosova i Metohije za Kurtija završeno i za mene je to pitanje završeno, i to – u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija i Rezolucijom SB UN 12 44 – TAČKA…!!!

  2. Potanje kosova je završeno!!! Kosovo je nezavisno!!! Srbija uskoro u EU I NATO konačno svoji na svome među svojima. Živela Evropska Srbija!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here