Vučić mandatar!

0

Predsednik Srbije predao je mandat lideru naprednjaka Aleksandaru Vučiću
 

Nikolić je nakon sastanka sa Vučićem u Predsedništvu Srbije rekao da je predsedniku naprednjaka poverio mandat za sastav vlade, ali da mu "ne bi bio u koži" zbog iskušenja koja očekuju državu.

 

Vreme je otrežnjenja, suočavanja sa istinom i surovom realnošću, ocenio je Nikolić i konstatovao da je SNS potpuno spremna za predstojeće zadatake, a da će on pomoći.

 

Predsednik Srbije je Vučiću čestitao na izbornom uspehu SNS i rekao da je o svojoj današnjoj odluci obavestio Skupštinu Srbije.

 

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je teško da je
neko u težim okolnostima dobio mandat posebno zbog neodgovornih odluka koje je bivša vlast donosila.

 

"Zahvalan sam Tomislavu Nikoliću što je razumeo težinu trenutka i što mi je dodelio mandat", rekao je Vučić posle konsultacija kod predsednika Republike i naveo da je nanovoj vladi da ispravi pogrešne odluke.

 

Obećao da će raditi vredno i pošteno i donisiti dobre odluke za Srbiju: Vučić
 

To će, kako je rekao Vučić, možda za samu vladu biti loše zbog opasnosti da joj se smanji podrška, ali će to biti dobro za Srbiju.

 

– U naredne tri ili četiri godine, koliko će vlada da traje, od Srbije ćemo da napravimo zdravu i pristojnu državu – izjavio je danas mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.

On je naveo da je obećao da će raditi vredno i pošteno i donositi dobre odluke za našu Srbiju. Vučić je dodao i da zna imena svih ministara, ali da i oko jednog ima nedoumice.

– Njihova imena neću pominjati pre petka – rekao je mandatar.

 

U Vladi nestranačke ličnosti i eksperti

Vlada će, kazao je Vučić, imati 16 ministarstava i ukupno 17 ili 18 članova , kako je ranije obećano, a Socijalistička partija, kao i Savez vojvođanskim Mađara biće deo te vlade, o čemu će koalicioni sporazum biti potpisan najverovatnije 26. aprila.
U Vladi će, kako je rekao, biti dosta nestranačkih licnosti, eksperata za pojedine oblasti, iako, kako je pomenuo, neki u opoziciji tu nameru nazivaju "ekspertskim kretenizmom".

 

Govoreći o predstojećim reformskim potezima, Vučić ih je podelio u više celina, kao što su promena zakona, u oblastima rada, pravosuđa, privatizacije i stečaja, zatim one koji se odnose na preduzeća u restruktuiranju i "agresivne promene" u tretmanu javnih preduzeća.

 

Gubici se moraju smanjiti, dobici povećati, veliki broj direktora će biti smenjen, a partije će biti izbačene iz javnih preduzteća, najavio je Vučić, koji će u nedelju u Skupštini Srbije detaljno govoriti o merama fiskalne konsolidacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here