Tanjug
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na oproštajnoj večeri Federike Mogerini sa liderima Zapadnog Balkana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje večeras u Briselu na oproštajnoj radnoj večeri, koju je priredila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

Mogerini je Vučića i lidere Zapadnog Balkana dočekala u sedištu Evropske diplomatske službe u Briselu, a Vučić je odlazećoj šefici EU diplomatije poklonio cveće kao znak pažnje.

Radnoj večeri u Briselu prisustvuju i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, kosovski predsednik Hašim Tači, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i sva tri člana Predsedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović.

Premijer Albanije Edi Rama zbog ranije zakazane bilateralne posete Grčkoj večeras nije u Briselu.

Pored najavljenih tema kao što su procena situacije u regionu, zajednički izazovi i rezultati, očekuje se da će predsednik Srbije insistirati da se tokom večere razmotri i pitanje nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Večera koju je priredila Mogerini je već radicionalan format u kome šefica EU diplomatije od 2017. godine okuplja lidere iz regiona.

Ovoga puta to je i oproštajna večera, s obzirom na kraj mandata Federike Mogerini na mestu visoke predstavnice EU koji se očekuje 1. decembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here