EPA
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao danas da će uskoro biti organizovani razgovori sa predstavnicima Srba sa KiM i izrazio nadu da će do juna i lično posetiti KiM.

– Tada bih pokušao da ostanem dan i po ili dva, da posetim i jug i sever KiM i da razgovaram sa našim narodom, da vidim šta je to što još možemo da pomognemo i napravimo za njih. Zato nam je važna ZSO – rekao je Vučić u obraćanju javnosti. Ponovio je da bi bilo potrebno napraviti brzu magistralu sa četiri trake između Kosovske Mitrovice i centralne Srbije.

Predsednik Srbije je rekao da je zbog toga značajno da ZSO bude što pre formirana, jer bi zahtev ZSO da se izgradi takva saobraćajnica bio institucionalni zahtev koji niko ne bi mogao da odbije, a predviđeno je da država Srbija ima pravo da finansira takve projekte.

– Ja sam rekao da očekujem ove godine preko četiri milijarde dolara investicija, bez velikih privatizacija. To bi trebalo da budu direktne investicije u grinfild ili braunfild projekte. Ako dođemo do toga, onda Srbija ode u nebesa i pravi veliku razliku u odnosu na sve u regionu – rekao je Vučić.

On je izrazio nadu da će Srbija ove godine otvoriti 107 kilometara autoputeva i nabrojao da su to saobraćajnice Surčin-Novi Beograd, obilaznica oko Beograda, a posle toga i autoput do Kruševca.

– Srbija je jedina koja je u poslednjih 10 godina izgradila i 108 kilometara novih pruga i nastavićemo to da radimo – rekao je predsednik Srbije.

Vučić je potvrdio da je Srbija dobila i 200 miliona evra od evropske banke CEB za izgradnju četiri biotek instituta, koja bi trebalo da budu završena u naredne 3-4 godine i istakao da bi to “bilo nešto što pravi razliku između Srbije i svih ostalih u okruženju”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here