Tanjug
Aleksandar Vučić i Majk Pompeo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku, posle sastanka sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, da će se dijalog Beograda i Prištine u najboljem slučaju nastaviti početkom decembra.

Upitan da li su Beograd i Priština, nakon njegovog sastanka sa Pompeom, bliži nastavku dijaloga, Vučić je rekao da se to teško može očekivati pre održavanja prištinskih izbora, koje očekuje 6. oktobra, iako još nisu raspisani.

– To znači, u najboljem slučaju početak decembra, ali je i pre toga važno da se govori o ukidanju taksi – rekao je Vučić za TV Prva.

On je naveo da nije problem da li će se dijalog nastaviti za dva, tri ili šest meseci, iako je vreme veoma važno imajući u vidu određene političke činjenice, već je bitnije da se sačuva mir u tom periodu.

– Status kvo je nemoguć, jer jedna puška kad opali, grmljavinu topova niko neće moći da spreči – rekao je Vučić.

On je dodao da to nije potrebno nikome.

1 KOMENTAR

  1. Dijalog je samo produženje agonije.Što dalje Srbiji se postavljaju sve gori uslovi i tome kraja nema.Ili ćemo priznati Kosovo ili ga nećemo dati,a to onda znači rat koji neće biti rat Kosova i srbije,već rat EU,Natoa,aMerike i našeg okruženja protiv Srbije.To smo već imali i osudili kao nerazumnu politiku,ali mi ipak drugog izlaza nemamo.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime