Tanjug

Komentarišući odluku mađarske vlade da zbog ukrajinske i ekonomske krize uvede vanredno stanje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da ne misli da u Srbiji treba primeniti istu meru.

“Srbija ima odgovor, ali ljudi nisu naviknuti da čuju drugačiju poziciju. Mi imamo čistu poziciju, ali da li će to da učini našu situaciju lakšom – sigurno da neće”, rekao je Vučić.

On je naglasio da svaki odgovoran čovek uvek brine i da je briga je nešto što je povezano sa odgovornošću.

“Ako ne brinete možda lakše živite ali ne postižete rezultate. Mi ćemo imati bezbroj problema. Videli ste da je Mađarska uvela vanredno stanje – zbog bezbednosti, snabdevanja, enegrenata. Ja ne mislim da mi treba da uvodimo vanredno stanje”, naglasio je Vučić iz Davosa, gde prisustvuje godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Vučić je rekao da Srbija ima čistu poziciju što se tiče međunarodnog javnog prava i moralnih principa.

“Najlakše je svima da kažu povećajte cene. Nekada morate – ali dajte da to bude najmanje moguće. Moramo da sačuvamo državu. Ako neko misli da je krizno vreme ono kada treba da zaradi najviše – kažem im nemojte to da mislite. Niko ne može da ucenjuje državu i da se igra sa državom. Proći ćete gore nego što ste mislili. Država vam neće dozvoliti da urušite zemlju u teško vreme zato što mislite da je vreme da budete prebogati. Zaustavite se malo i gledajte da zajedno sa državom i građanima zarađujete mnogo, ali ne tako da ostali izgube. To je moja molba za njih”, rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here