EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen i zajedno su se iz Niša obratili javnosti.

Oni su obišli radove na izgradnji gasnog interkonektora Srbija-Bugarska.

– Što se tiče razgovora sa Prištinom ja sam veoma zabrinut. Uradićemo sve što možemo da sačuvamo mir i stabilnost. Mi nemamo više kud – rekao je Vučić.

On je skrenuo pažnju na to da je Ursula imala priliku da upozna i nove članove Vlade, te joj se zahvalio na brizi za ljudima u Srbiji.

Nakon njihovog obraćanja usledila su pitanja novinara, a prvo je bilo vezano za budućnost Srbije u Evropskoj uniji.

– Proces proširenja se zasniva na zaslugama i to je u rukama zemlje koja hoće da se pridruži EU. U njihovim je rukama da napreduju u reformama, što je izuzetno važno. Do sada ste dosta uradili i radimo zajedno da biste dalji napredak postigli, ali važno je uskladiti se sa našom politikom. Računamo na vas u Srbiji kao na pouzdanog partnera – rekla je Fon der Lajen.

– Ja mislim da su oni nama pomagali i više nego što smo očekivali i hvala na svakoj vrsti podrške. Nadam se da ćemo pokušati da ubedimo EU da smo zaslužili da otvorimo još neki klaster, ali nisam siguran – naveo je Vučić.

– Mi poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine i to nikada nije dovedeno u pitanje – dodao je Vučić i naglasio da će Srbija gledati kako da dalje napreduje na putu ka Evropskoj uniji.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here