Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da proterivanje ambasadora Srbije u Crnoj Gori nije bio prijateljski čin.

– To nije bio prijateljski čin, to se ne radi niti su razlozi bili uverljivi na bilo koji način. Mislim da smo mi postupili na civilizovan način – rekao je on.

On navodi da je Beograd doneo mudru političku odluku da ne protera crnogorskog ambasadora.

– Vidim u kom smeru to ide, kako se spolja nameće ta žestoka antisrpska kampanja, kako pojedini politički faktori u Crnoj Gori moraju da dokažu svoje crnogorstvo, a ono se uvek dokazuje negativnim odnosom prema Srbiji – rekao je Vučić za RTS.

Kako je rekao, Beograd je u prvi mah postupio rutinski, u skladu sa Bečkom konvencijom i doneo istu odluku za crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića, ali je potom doneta mudra politička odluka.

Vučić je dodao da Crna Gora Srbiji mora da bude najbliža, ali Srbija neće nikoga ni na šta da tera. Srpski predsednik je rekao i da je užasnut kampanjom koja se vodi u Crnoj Gori, da su Srbi postali okupatori, da se iznose lažni citati kralja Nikole…

On je naveo da je posao Beograda da u skladu sa evropskim standardima brine o svom narodu, ne tražeći ništa više, te istakao da se ni na koji način ne ugrožava nezavisnost Crne Gore.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here