Tanjug
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin (Foto: Arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da glavna tema u njegovim predstojećim razgovorima s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom treba da budu bilateralni odnosi i dodao da oni uvek razgovaraju otvoreno o svemu, a da li će tema biti i obaveštajna afera, to je sfera razgovora u četiri oka.

– Ne spadam u političare koji vole da se hvale – ala sam mu rekao. Šta ću razgovarati, to je za nas dvojicu, u četiri oka ćemo razgovarati – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će i Putina, sa koji bi trebalo da se sastane 4. decembra, pitati kao što je i ruskog ambasadora – zašto.

On je naveo da je ponosan na činjenicu da je dobio orden Aleksandra Nevskog od Putina, 105 godina nakon što ga je pre njega dobio samo jedan Srbin.

– I to od takvog predsednika, Vladimira Putina, a ne Jeljcina, da se niko ne uvredi. Uvek razgovaramo otvoreno, uvek o svim pitanjima i verujem da Srbija ima iskrenog prijatelja i dobrog partnera u Rusiji, što mogu da potvrdim da i Rusija svakako ima u Srbiji na Balkanu – rekao je on.

Vučić kaže da tema broj 1 u njihovim razgovorima treba da budu naši bilateralni odnosi, koji uključuju sve bolje ekonomske odnose i sve veću ekonomski razmenu.

– Naravno, nisam ja sâm na tom sastanku, Putin je taj koji će imati svoje teme i mi smo spremni da razgovaramo o svakom pitanju. Želimo da gradimo dobre, najbolje odnose sa Rusijom uz uzajamno poštovanje i poverenje – poručio je Vučić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime