Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Nakon završene vojne vežbe na Pasuljanskim livadama, predsednik Srbije je tokom obraćanja komentarisao i dešavanja povodom situacije u Ukrajini.

Upitan za reakciju Rusije zbog glasanja Srbije za suspenziju Rusije u Savetu za ljudska prava, Vučić je rekao:

“Svi govore o Vučićevoj i Orbanovoj izdaji. Svako ko je fer, sa lakoćom zaključuje da se Srbija ponaša odgovorno, principijelno i u skladu sa međunarodnim pravom. Da li uvek možete da donosite političke odluke kakve želite? Naravno da ne možete. Ježim se takvih izjava. Zemlju možete da uništite za sedam dana. A mi želimo da se borimo.”

8 COMMENTS

  1. Radije bi delila bajat hleb sa Ruskim narodom, nego pogaču sa Zapadom. Kao da nam je prvi put da nam uvode sankcije. Pa mi smo navikli da živimo pod sankcijama. I ma šta uradili, i koje god kolo igrali kako Zapad svira, ucene, pritisci i sankcije nam ne ginu.

  2. Mislim da je pogresno osudjivati za nebitne stvari, ali jednom se mora ucenama stati na put. Bice ih jos, a kada treba reci ne pokazace vreme.

  3. Treba pogledati sve to manje emotivno. Ruska vlada, ne narod, su napali bratsku naciju, sa namerom potpunog unistenja. Ubijaju civilstvo kao da su vojska. Hej, pa kako to da se brani prema mudjunarodnom pravu? To sad nema veze sa zapadom i njegovom ponasanju prema nama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here