Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da od poziva i pojavljivanja Ramuša Haradinaja pred Specijalnim sudom u Hagu ne očekuje ništa, osim farse i predstave.

– Ne očekujem ništa, samo jednu farsu i predstavu da je OVK štitila ljude od ”srpskog agresora” i da su bili veoma uspešni – kazao je on u nacionalnom dnevniku TV Pink.

Upitan da li je datum za odlazak Haradinaja u Hag baš na 20. godišnjicu nekažnjenog zločina u Starom Gracku namerno izabran, Vučić je kazao da misli da Haradinaj nije povezan samo sa tim zločinom, već i sa mnogim drugim.

– To treba da ustanove neki drugi, koji ranije za to nisu imali političke volje i hrabrosti da se s tim uhvate u koštac – ukazao je on i dodao da je Haški tribunal, pred kojim je Haradinaj ranije bio oslobođen, bio politički sud, a da je sada reč o nekom drugom sudu, koji je napravljen na drugačijim pravnim osnovama.

Ističe da nema nikakvu iluziju da će Haradinaj veoma brzo biti pušten kući i to možda za dan dva, a da će onda biti veći heroj, jer će reći kako je štitio interese Albanaca i Kosova.

– Očekujem da će Haradinaj, kada se vrati, nastaviti da se bavi rušenjem vlasti u Srbiji – primetio je Vučić.

Što se zločina u Starom Grackom tiče, kaže da nema iluzija da će biti istražen, te da se plaši da tome nije dovoljno posvećena pažnja.

1 COMMENT

  1. Pa šta hočete onda vučiču?
    Kad je Haradinaj u kosovu vi tražite da on ide u hag, kad ide u hag onda opet nije dovoljno, pa šta onda.
    Kao takozvani predsednik srbije ti uopšte ne smeš da se mešaš u pravosuđe, i to međunarodno.
    Samo šuti i zovite vanrednu sednicu skupštine da bi se priznalo genocid nad albanskom narodu na kosovu sa strane državne terorističke snage srbije tokom rata 1999.
    posle toga lakše če biti svima jer onda počinje pomirenje istovremeno sa naplačivanjem ratne odštete koja je počinjena na kosovu tokom upada miloševičeve prljave snage 1999.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here