EPA/ROBERT GHEMENT

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na pitanje kako komentariše izjavu američkog profesora i eksperta za Balkan Danijela Servera da nije spreman na odlučujući kompromis sa Prištinom, rekao je da je on uvek spreman na kompromis, ali da to ne sme da podrazumeva da Srbija izgubi sve, a da ne dobije ništa.

„Taj film neka zaborave i Server i svi drugi“, rekao je on.

Srpski predsednik je rekao da je Srbija zainteresovana za nastavak dijaloga, ali da nema o čemu da se razgovara dok prištinska strana nije u stanju da omogući slobodan protok robe.

13 KOMENTARA

 1. Za sada si sve traženo potpiso,dao im pozivni broj,izgradijo zvanične prelaze i integriso sever kosova u ingerencije prištine.Niko te nije ovlastijo za tako nešto naprimer parlament.Sve što je ova osoba potpisala pravno je neobavezujuce.Takodje si hormonski poremećenu osobu popstavio na čelo vlade,da sa okupatorom radi na ekonomskom urusavanju Srbije

 2. Није Вучић највећа трагедија која је задесила Србију. Вести нам не дају да пишемо ћирилицом у коментарима. Напишеш нешто ћирилицом они то одмах препакују у Латиницу.

  • Ево ја вам одговарам ћирилоцом за инат.Не могу прочитати.Све нам узеше ови западни проклетници:ево сад и писмо забрањено.

  • VITEZU,
   A zašto bih koristili ćirilicu? Da pokažete koliki ste Srbin, ili koliko ste različiti od drugih? Ako ćirilicom merite srpstvo i kolike su vaše emocije prema Srbiji, na pogrešnom ste putu. Tehnički gledano to je samo jedan skript, koji čak nije izmislio Srbin. Moraćete da menjate školski sistem u Srbiji i da se ta latinica zabrani; tada ćemo biti još više izolovani od Evrope. A hoćete da se Srbija priduži EU? Hrišćanski kalendar ćemo da promenemo tako da nebude kompatabilan čak ni sa Rusijom. Nismo mi isti hrišćani kao oni drugi iz sveta; šta vam je cilj? Što izolovaniji to bolje. Sindrom iz vremena vladavine Slobodana Miloševića jos uvek hara Srbijom. Nadam se da će Srbija jednog dana postati normalna država bez ovih nadri srba. Vestima želim da nastave sa latinicim i propagiraju povezivanje Srbije sa svetom. A ovi ćiriličari će se, nadam se odseliti u Ameriku i tako ćemo se spasti od izolacije. Pozdrav redakici Vesti, Milan iz Valjeva.

   • Не ради се о писању Ћирилицом. Ради се о не писању Латиницом. Зар нико до сада није приметио да су у главном, Латиничари највећи непријатељи Српског Народа. Не само да треба писати Ћирилицом, не би била лоша идеја да почнемо да говоримо и пишемо Руски, језк који је сличан старо-српском, за разлику од данашњег Српског којег је Караџић, по налогу Беча упропастио. Језик „Македоније“ Старе Србије, је сличнији Руском него Српски. Чињеница је да и Хрвати имају више руских речи него Срби, што је доказ да су се они вуцали по северној Европи пре него што су постали Католици, издајице Словенског Народа и дошли на Балкан да униште Србе. А питање ја да ли су они Словени. Они се хвале „аријевским“ пореклом из Ирана, Пакистана, Индије, где вероватно има истине зато што многи од данашњих, водећих, Хрвата више личе на Цигане него на Словене.

 3. Ne samo da budu uslov takse!
  Da raspuste tkzv. vojsku, isposhtuju vec Dogovoreno i potpisano, puste na slobodu zarobljene, ….

  • ko ovom zlotvoru dade pravo da se ovako ponizava. danas njegov do skora savetnik bler blejala mu pokoljenja izjavljuje da je bombardovanje bilo legitimno pa sta ocekivati od ove protuve

 4. Henri Kissinger : Dobar Kompromiß je samo kad obadve strange nisu zadovoljne. Nemate vi gospodine pravo na to, ne samo vi vec niko drugi. Pa I da dobijete konzens, vlastitom zemljom se netrguje pogotovo ako je to kulturna bastina zemlje Srbije I njen Identität.

 5. Istu odgovornost snose i oni oko njega ,koji su placeni da cute i klimaju glavom . Starlete ,kupljene diplome ,tajkuni ,afere .Sto gori profil ,to veca funkcija . Sve smenjene ja postavio za savetnike.Verovatno da bi cutali, a familije im dobro zbrinuo .Silom vladaju i silom se moraju skloniti.Ne objavljuju koliko su zemlju zaduzili i pod kojim uslovima .Pominju se kamate preko 4 % .
  Iole pismen covek zna koliko je to pogubno za jednu ekonomiju .Srbiji treba odavno cvrsta i postena ruka . Ovo je politika prostituisanja i prodavanja svega sto vredi…

 6. Ovaj mora da je „zaboravio“ sta pise u ustavu drzave kad je polagao zakletvu. Ili ce pre biti da je licni iznad nacionalnog interesa u ovom slucaju.
  Nije dzaba Merkelova prenela Branabickoj da treba da se vidi za Vucicem da ga „podseti“ sta je obecao, zar ne?

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime