Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne zna šta bi mogle biti ponude za rešenje pitanja Kosova i Metohije, dodajući da nazire šta bi moglo da bude, i da će, ako to bude tako, njegov odgovor biti “ne”.

Vučić je, upitan da li je dobijao ponude, kao što je razmena teritorija, to jest 17 srpskih sela na severu Kosova za Preševo, Meveđu i Bujanovac, rekao da ponudu takve vrste nije dobio.

– Ne znam šta je to što bi mogli da ponude. Nazirem šta bi moglo da bude, a, ako to bude onda, će odgovor biti “ne” – naveo je on.

Na navodne ponude, kaže, neće da odgovara, jer su besmislene, poput Tačijeve.

– Kada pogledate Medveđu možete samo da se nasmejete. Tamo živi oko 6,5 odsto Albanaca. Ne razumem. Pod kakvim sporom su Bujanovac i Preševo? Nisam primetio da jesu. U Bujanovcu živi 42 odsto Srba. Ne razumem o čemu se radi. Kakvih 17 sela? Mi imamo četiri opštine na severu – Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Kosovsku Mitrovicu. Imamo još šest priznatih većinskih opština, u koje nisu uračunati Prilužje, Plemetine i Babin Most – objasnio je on.

Vučić je rekao da ne misli da je to rešenje.

Kazao je da onima sa Zapada koji su vodili kampanju protiv kompromisnog rešenja, a čije se navodno kompromisno rešenje zasniva na tome da Srbija prizna Kosovo, a potom nekada nešto dobije, poručio je da to da će Srbija nekada nešto dobiti okače “mačku o rep”.

– Je l suština da svakim danom govorite da Srbija ne može teritorijalno ništa da dobije? Da analiziramo ko šta dobija i gubi. Vi ste protivpravno prostupili priznajući Kosovo. Nema problema, nema promene granica, mi imamo svoje ustanovljene granice, i Rezoluciju UN 1244. Pa da vidim šta ćete da radite – poručio je Vučić.

12 COMMENTS

  1. Vucicu .urvo govoris pravo zasto sad ? idu izbori za par nedelja pa kad podelis po 100 eurica i pricas kao sad i ja bih te glasao. al ti ne verujem ni jednu rec,kad ponovo zajases tek tada ces zavrsit poso izdaje Srbije.

  2. Da, ode Kosovo, to govorite vec godinama a realnost? Kosovo se vratilo na Sto, zahvaljujuci kome? Priznanja su opala ispod 50% UNa, zahvaljujuci kome? S400 su u Srbiji, zato je NATO General Tod D. Wolters javno priznao VUCIC NAS JE IZIGRAO… To i Kosovo su glavni razlog za napade na Vucica, sve drugo nije toliko bitno… Ovo sa CG nije slucajno, zasto CG? Pa ne mogu vise Srbiji da prete, zna da se brani. A i mi nemamo razloga da trazimo resenje za Kosovo bez 1244, sad je vecina na nasu stranu, a i da bilo sta potpisemo, Albanci opet nemaju drzavu, tu je Rusija i Kina bili jasni, nema sansi u UNu. Prema tome, opusteno, ovo su trzavci mrtve drzave Kosova…

    • ,, A i da bilo sta potpisemo Albanci nemaju drzavu” Imas li ti mzga ili si fenomen, rodjen bez tog organa? Lepa prica sto neko pre mene napisa, ima moj glas ALI!!! Upravo je on (av) I njegov politicki otac Cigan (tomo) doprineo jacanju drzavnosti. Kada je dosao na vlast umesto da stiti Narod i Drzavu poceo je da nas edukuje kako je KiM izgubljeno. SMR-D!!!

  3. Ovde živi ovoliko onih onde onoliko onih.
    Ne znam šta pokušava da nam kaže? Verovatno da se države formirane i formiraju se gde koliko ovih ili onih živi. AJ bre ne bulazni, da je tako ni jedna država na svetu ne bi postojala u sadašnjim granicama.
    Vodi se debata ovde oko gluposti, “Da ponude…” Ko bre i šta da ti ponudi? Imaš li ti državu?
    Ti koji su svetske sudije neka primene isti aršin i u svojim državama. Večito neko ovde gura nos i popuje!!!
    Marš sa Srpske zemlje bagro!!! Da uradimo i mi isto kao što ste nama uradili, na primer.
    Pa da onda pregovaramo o toj realnosti.

  4. Kosovo je drzava svima koji zive na Kosovo pustite rekla kazala jer to ne utice nikome vise vi lazete sam sebe ajde dodjite i ulazite nez validne dokumentacije ajde u granici pa vidite ko ko trolise i dali mozete ulaziti bez kontrole ne aolite pamet viste rat izgubili neve vise sisa niko viste nista bili i postali kraj vase ere

  5. Svi su politicari isti ,gledaju samo rejting.Do sada u Srbiji vladala je svakakva gamad,koja je dolazila bosa na vlast a odlazila da nije bila sigurna da je ponela sve sto ima,preko noci su postajali milioneri i borci za Srbiju u kojoj treba neko drugi da gine.Od 1990 na ovamo nista se nije promenilo u Srbiji samo su starlete postale mladje i pozeljnije,beda i dalje caruje i dalje zivimo kao kerovi dupeta nam vire iz kontejnera ,vodimo neke svoje ratove koji su poceli nasi losi izbori i odluke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here