Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da očekuje da nova vlada bude formirana sredinom avgusta.

Predsednik Srbije je to rekao u Šapcu, gde prisustvuje spajanju mosta preko Save. Upitan da prokomentariše izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kristofera Hila da očekuje prozapadnu vladu Srbije, Vučić kaže da on nije tu da ispinjava ničije želje.

– Nisam ja taj koji ispunjava želje, narod i građani su ti koji su izabrali, a izabrali su srpsku vladu koja će da vodi brigu o svojim interesima. Drago mi je što je rekao da se neće mešati u izbor ministara, nije ni na prethodnim, a nekada ranije… – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, vlada Srbije biće skrojena po meri naroda onako kako su građani dali poverenje.

– SAD su velika sila i mi pokazujemo poštovanje prema nima, ali se rukovodimo našim interesima. Srbija jeste i biće na evropskom putu i taj put će da nastavi – rekao je on.

2 COMMENTS

  1. Populisticki odgovor… zna Vucic sta je ambasador njemu porucio sa izjavom… da druge alternative nema… sto znaci, to je to … ako li se slucajno drzne da se okrene Rusiji, ode Vucic u politicku penziju i novoregrutovana vlast pocevsi od Jeremica i Ponosa – doci ce sa nekim nepoznatim likovima da vladaju jer ce sprovoditi naredjenja Zapada. A ako mislite da nece, varate se…

    Ameri znaju sta rade – njihova strategija nije od 4 do 6 godina… njihove strategije vezane za geografsko interesne predele se mere u decenijama godina… dakle, da proguraju svoje, nemaju problem da sacekaju jedno 4-5-6 garnitura vlasti… jer svaka vlast ce malo po malo da odradi sta joj se naredi…

    Pocevsi od DOSa i isporucivanja Milosevica… pa preko raspada do DS-SPS koalicije… pa onda rasplamsavanje i osnivanje SNS-a koja je cudom nekim od najgorim ispala najbolja partija za saradnju sa Zapadaom pa se od 2012te efektiivno radi na priznavanju svega moguceg sto vodi nezavisnosti KiM.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here