Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da opozicija traži svaki način da ga na silu sruši, pa tako prave i besmislene paralele sa liderima iz okruženja, poput mađarskog premijera Viktora Orbana.

Vučić kaže da je uvek priznavao izborne rezultate, a da se opozicija služi lažima i pogrešnim tumačenjima, jer nema realnu snagu.

– Pa ćete sada da vidite kako Orban pada, dugo ćete to da čekate – rekao je Vučić na tv Prva upitan da li strahuje da bi i njegova vlast mogla da se okrnji kao Orbanova u Budimpesti.

On ocenjuje da oni koji tako misle pojma nemaju o politici i njome se samo površno bave.

Napominje i da Orban nije izgubio u Budimpešti i da tamo nikada nije ni imao više od 35 odsto.

Smatra i da je Orban veći lider od njega, jer je uspeo da podigne privredni rast Mađarske na 5,5 odsto, da uziva veliku popularnost i navodi da ta zemlja nikad nije bila jača.

Zato kaže i da ne misli da neko može da pobedi Orbana u Mađarskoj.

Takođe navodi i da je ponosan na prijateljstvo sa njim.

– Mi smo doprineli poverenju i pomirenju između Srba i Mađara – kaže Vučić.

Govoreći o odbijanju EU da Severnoj Makedoniji i Albaniji odredi datum za početak pregovora, Vučić kaže da je na to upozoravao lidere tih zemalja i da je takav ishod očekivao, mada su se oni nadali drugačijem.

Kaže i da mu je premijer Albanije Edi Rama posla poruku da je bio u pravu što se tiče evropskog odnosa prema regionu.

Navodi da je razumeo i ukazivao šta će se destii i sa Severnom Makedonijom i sa Albanijom i da je to rekao Rami i Zoranu Zaevu nedavno u Novom Sadu.

Kaže da je Zaev bio crven u licu i nije verovao da neće dobiti zeleno svetlo.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime