EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zabrinut zbog pretnji Prištine i njihove namere da zauzmu trafo stanicu “Valač”, ali da su se grdno prevarili oni koji to planiraju.

Vučić je poručio da onaj ko to planira mora dobro da razmišlja o svojim postupcima.

– U svakom slučaju nisam srećan, zabrinut sam, ali nemamo kud i možemo samo da vučemo iznuđene poteze, nažalost i to ne našom krivicom, zato je važno da se Briselski sporazum poštuje, da ne bi bili u situaciji kao danas, ali grdno su se prevarili ako misle da im to odgovara – naglasio je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše to što iz SAD poručuju da Priština mora da ispoštuje svoje obaveze uključujući i formiranje ZSO, dok je pomoćnik kosovskog premijera Besljimi rekao da neće biti nikakvog formiranje ZSO i u razgovoru sa Boreljom najavio da će Priština i kosovska policija nastaviti sa akcijama.

– Zabrinut sam zbog njihovih reči, najpre jer mogu slobodno da kažu da nikakvi sporazumi ne važe i ako za njih ne važne međunarodno pravni akti koji čak i po njihovom normativnom sistemu važe, jer međunarodni ugovori su iznad nacionalnog zakonodavstva, a međunarodna zajednica ne reaguje, ili veoma blago reaguje, onda smo u problemu – istakao je Vučić.

Što se tiče drugih pretnji, kaže da je siguran da to i planiraju, kao što iz “određenog” razloga čekaju 6. novembar planirajući da zauzimaju “Valač” u narednom periodu.

– To bi bile za nas katastrofalno loše vesti, za naš narod, ali nisam siguran da bi to bile mnogo dobre vesti i za njih. Ko to planira mora dobro da razmišlja o svojim postupcima – rekao je Vučić.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here