Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže, komentarišući odbijanje Sarajeva da ugosti Sergeja Lavrova, da je uvredljivo da ne dočekate gosta na najbolji način.

– Što se tiče onoga u Sarajevu, da budem iskren, uvek je uvredljivo da ne dočekamo gosta na najbolji mogući način. Ali svako bira svoj put, a o argumentaciji da je Lavrov govorio o vojnoj neutralnosti Republike Srpske, imao bih dosta protivpitanja i argumenata – kazao je on.

– Lepo je pokazati gordost na jedan dan, a sutradan? Šta je narod dobio od toga? Ja bih se drugačije ponašao, al’ oni su bolji političari od mene – kazao je Vučić.

On se osvrnuo na to što je Crna Gora rešila da uvodi sankcije Ruskoj Federaciji i potvrdio da Srbija to neće učiniiti.

– Sigurno su oni bolji političari od mene, ali mi nećemo uvoditi sankcije Rusiji – potvrdio je Vučić.

Na potpitanje o poređenju Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom u Sarajevu, Vučić je rekao da mnogi pokušavaju da prekrajaju istoriju.

– U glave mnogih ljudi ušlo je falsfikovanje istorijskih činjenica i mnogi zaboravljaju da su upravo najstradalniji narod, više nego svi jugoslovenski narodi zajedno upravo Srbi – kazao je Vučić.

Dodao je i da je sa Lavrovom razgovarao o situaciji u Evropi, te da je dobio veoma značajne informacije.

– Informacije iz jednog drugačijeg ugla, tako možete na objektivniji način da sagledate situaciju u kojoj se naša zemlja nalazi. Trudimo se da znanja i informacije Lavrova iskoristimo za napredak Srbije – zaključio je on.

Podsetimo, dva člana Predsedništva BiH nisu prisustvovalai sastanku s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom u Sarajevu.

Kako navodi Klix.ba, najpre je hrvatski član Predsedništva Željko Komšić odbio da se sastane s ruskim šefom diplomatije, a potom je to isto objavio i bosanski član Predsedništva Šefik Džaferović.

Epilog ovog diplomatskog skandala je da je srpski član Predsedništva Milorad Dodik, na kraju, sam primio Lavrova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here