Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zahvalnost što predsednik Rusije Vladimir Putin iskazuje poštovanje prema Srbiji, ali je dodao da je “za nas je mnogo važniji rezultat” u razgovorima o ceni gasa.

– Od formata je mnogo važniji rezultat. Sa Putinom će na stolu biti mnogo tema, jedna od njih je gas – rekao je Vuči’ iz Sočija, gde će sutra razgovarati sa Putinom.

On je ukazao da je, “naravno Putin taj koji odlučuje, da nije, odavno bi završili pregovore”, ali je istakao da je u Soči došao da se bori “za formulu”.

– Kada znate formulu, onda znate koju ćete cenu dobiti. Mi hoćemo da razgovaramo i o formuli i fleksibilnosti. Šta god da uspemo da dobijemo to je od ogromnog ekonomskog značaja –  rekao je Vučić.

On je napomenuo da Rusija vodi računa o svojim interesima, ali je dodao da je siguran sam da će voditi računa i o prijateljskim odnosima sa Srbijom.

Povodom izjava izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo, Viole fon Kramon, on je napomenuo da ga niko ne može ubeđivati u to da neko ko želi “nezavisno Kosovo” želi dobro Srbiji.

– Nemojte da mislite da Viola fon Kramon više voli Srbiju od nas samih – dodao je predsednik Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here