Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da će ovog meseca početi isplate novčane pomoći građanima, navodeći da će prvi pomoć dobiti 6. maja penzioneri, a kasnije tokom meseca i ostali građani.

“Maj je mesec u kojem ćete na najbolji mogući način moći da vidite rezultate svog rada, ali rezultate uspeha srpske države”, naveo je predsednik Aleksandar Vučić u video snimku objavljenom na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”.

Kako je precizirao, 6. maja biće isplaćeno 30 evra pomoći i podrške svim penzionerima, a dan kasnije korisnicima socijalne pomoći i zaposlenima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

Predsednik Srbije je dodao da će 10. maja biti isplaćeno 50 odsto mininalca preduzetnicima – malim, srednjim i velikim preduzećima.

Vučić je istakao da će 12. maja početi isplata po 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili.

– Već 20. maja krećemo sa isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji koji su se prijavili i 200 za nezaposlene na Kosovu i Metohiji. Odmah potom krećemo s drugom tranšom od 600 evra za naše autoprevoznike – najavio je Vučić.

Predsednik je rekao da je sve to moguće zahvaljujući strpljenju, radu i trudu građana.

On je ponovo pozvao građane da se vakcinišu.

– Istovremeno, hoću da vas pozovem još jednom da se vakcinišete i da pokušamo da završimo sa pandemijom, da je pobedimo, i onda ćemo imati još više uspeha i još bolje rezultate – rekao je Vučić.

Uz objavljeni snimak, Vučić je napisao: “Uspešna Srbija, samo ako se vakcinišemo”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here