Tanjug
Aleksandar Vučić

Interes Srbije je ubrzanje EU integracija i o tome sam razgovarao sa Ursulom fon der Lajen u veoma dobrom i detaljnom razgovoru o svim pitanjima, preneo je danas predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora sa zvaničnicima EU u Briselu.

Uskoro očekujemo, ističe, i nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a pre toga nas očekuje Samit, na kojem će biti predstavnici najvećih evropskih zemalja, koji će se ticati nastavka dijaloga, ali i daljeg ubrzavanja EU puta Srbije.

– Suština je pitanje kako da Srbija ubrza svoj EU put i kako da dobije garanciju za članstvo, kad ispuni ono što se od nje traži, pre svega po pitanju različitih reformi, da može da dobije zeleno svetlo za EU – rekao je Vučić.

Kako je rekao, današnji razgovori u Briselu bili su veoma važni.

– I u skladu sa onim što sam rekao odmah po okonačanju izbornog procesa, jedna od suštinskih stvari u našoj politici u narednom periodu mora da bude ubrzanje evropskog puta Srbije. O tome sam sat vremena razgovarao sa Ursulom fon der Lajen, iako sastanci uvek traju oko pola sata, i hvala joj na tome – rekao je Vučić.

2 COMMENTS

  1. Želim da se zahvalim našem Predsedniku gospodinu Vučić za ubrzanje u EU. Što se meine tiče nemam ništa protiv da bude naša Srbija u EU. Postoji nešto što mora da važi i za našeg Predsednika i za narod Srbije a, to je glavna tema koju mora Predsednik da razmisli: Kada bude Srbija članica EU tada mora sve standarde da ispunjava po šablonu EU i Brisela. Tada neće biti Srbija njena radna snaga jeftina i ne možete više proizvoditi mnogo Toga kao što imate sada od EU. EU će tražiti izmeštanje njihovih fabrika u jeftinije države npr: U albaniju. Smatram da je mnogo bolje ovako kao i do sada. Naš radnik u Srbiji mora da ima zaradu da bih mogao njega i njegovu familiju da ishrani i da uštedi za mesec dana. A kada bude Srbija u EU biće isto što je u Mađarskoj ili Rumuniji ili u Bugarskoj i u Hrvatskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here