Tanjug
Aleksandar Vučić

Na pitanje kako komentariše zahtev specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da se zaboravi narativ po kojem je Kosovo Srbija, Vučić je rekao da on nema ni prava ni želje da to zaboravi.

– Kao predsednik niti mogu niti želim da zaboravim da je Kosovo Srbija. Ali reč je o korektnom čoveku koji predstavlja američku politiku. Šta očekujete od njega? To je neka novost? Pa to nam (iz Amerike) govore već 23 godine – rekao je Vučić.

On je rekao da ne treba od Amerike očekivati da promeni stav o nezavisnosti Kosova, kao i da od toga ne treba praviti famu, jer su to svi znali.

– Ali rečeno je da će sada tema biti i Zajednica srpskih opština. Ne znamo kada, jer je u Prištini očigledno problem sa tim, ali i to je ipak pomak. Nemam problem da pričamo o Otvorenom Balkanu, ali ne možete da nam oduzmete pravo da mislimo da Srbi sa Kosova pripadaju Srbiji. Mi mislimo tako i zato i imamo dijalog – rekao je Vučić.

12 COMMENTS

  1. E neka si mu odgovorio. Vucicu – pije od sokola. Hrabro kao i uvek. Cela planeta se ver 23 godine trese od junastva srpskih Vodja. Pobeglih iz romana Radoja Domanovica.

  2. Јел тај Ескобар у сродству са оним широко познатим латиноамеричким Ескобаром – а имају сличне менталитете и методе…. Мислим, шта очекивати од изасланика окупатора Косова.

  3. da nije povucenaq tuzba kod medjunarodnog suda i da su sudile sudije izvan NATO, Amerika bi izgubila i morala da plati odstetu zbog agresije na SRJ. Tada ne bi mogao ni on ni mako iz Amerike da prica tako. Ali tuzba se moze aktivirati jer je nad SRJ izvrsen genocid, agresijom mimo SB UN.

  4. Dakle, diplomatija gore ili dole, ali ovaj Eskobar je korektan kao silovatelj, koji kaže silovanoj osobi, da bi bilo sve lakše i lepše i da su mogli da uživaju, da ona nije toliko vrdala i opirala se!

  5. ESCOBAR je korektan ??? Boze u kojem ludilu ja živim.
    Razlika izmedju Kurtija i Vučija je : Kurti jasno i glasno kaze sta hoce,,kod Vučića nikad neznam tacno sta kaźe,,uvek neke nebuloze. Dosta mi je više toga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here