Vučić: Odnos Srbije i Srpske sve bolji

0

Sporazum o specijalnim paralelnim vezama: Premijeri Željka Cvijanović i Aleksandar Vučić
 

"Mnogo stvari koje se tiču konkretnog života običnih ljudi uspeli smo da napravimo boljim", rekao je Vučić novinarima posle zajedničke sednice vlada Srbije i Srpske u Beogradu.

 

Navodeći kao primer saradnju u okviru telekomunikacija i pošta, Vučić je izrazio nadu da će za nekoliko meseci operativno biti provedena mogućnost da nema rominga na teritoriji pet zemalja – Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što će biti direktna korist za sve građane ovih zemalja.

 

Premijer Srbije je naveo da je danas u Beogradu razgovarano i o pitanjima u okviru ministarstava finansija, kao i rešavanja problema osiguranja i prekograničnog osiguravanja sa Narodnom bankom Srbije.

 

Vučić je istakao da je razgovarano i o svim infrastrukturnim projektima i da je konstatovano da se sve što je dogovoreno u vezi sa mostom Bratunac-Ljubovija odvija planiranim tokom, te da bi mogle biti pojačane aktivnosti na izgradnji pruge Priboj-Rudo, čime nisu sasvim zadovoljni ni on, ni premijer Republike Srpske Željka Cvijanović.

 

On je dodao da postoji još nekoliko stvari gde će biti rešeni problemi, kao što su pitanja staničnih usluga i linijski autobusa u Srbiji i Srpskoj. Vučić je rekao da je na današnjoj sednici Vlada Srbije od Vlade Srpske dobila izveštaj o tome kako se novac građana Srbije troši u Srpskoj za dve škole u Doboju i Šamcu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here