EPA

“Osnovna plata iznositi lekara za april biće 105.000 dinara, a medicinskih sestara i tehničara između 58.000 i 60.000 dinara”, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ponovio da država ostaje pri stavu da ne smanjuje plate u javnom sektoru.

U obraćanju građanima iz Niša, Vučić je rekao da uprkos krizi izazvanoj koronavirusom on vidi “svetlo na kraju tunela” za našu zemlju i da će se sada država sve više baviti spasavanjem ekonomije.

– Zamolio bih ljudi iz privatnog sektora da ne smanjuju plate, jer mi u javnom sektoru to ne nameravamo da uradimo, kao što ne nameravamo da smanjimo penzije – rekao je Vučić.

On je ocenio da je na nivou Evropske unije postignut dobar dogovor za jačanje ekonomije članica, dodajući da iako Srbija neće direktno uticati u “delu tog kolača”, podsetio je na našu ukupnu trgovinsku razmenu od 67 odsto sa članicama EU.

– Svaki dogovor postignut oko jačanja njihove ekonomije, jačaće i našu – podvukao je Vučić.

Predsednik je najavio da će država ubrzati mere pomoći privatnom sektoru, kako one vezane za isplatu minimalca, tako i sve ostale, kako bi, kaže, radnici koji trenutno ne rade mogli da prežive.

Najavio je i da država priprema investicioni ciklus sa velikim ulaganjima, kako bi se ubrzale ekonomske aktivnosti u zemlji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here