Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, obilazeći školu u Mrkonjić gradu, da će pokušati da nam dele narod, kao što pokušavaju da cepaju i dele našu, srpsku crkvu, zbog čega moramo da se držimo zajedno.

– Možemo da živimo u više država, ali narod je jedan i jedinstven. Ne smemo da zaboravimo da pripadamo istom rodu, i nosimo isto prezime, da moramo da čuvamo svoje kuće i ognjišta, jer time štitimo budućnost – kazao je Vučić nakon što mu je jedna učenica poželela dobrodošlicu.

Vučić je istakao da je srećan što je došao u posetu školi kojoj Srbija pomaže, a pomoć će, kako je ukazao, iznositi oko 300.000 evra.

– Moći ćete da kupite CNC mašinu za mašinsku školu. Zapamtio sam tu mašinu, jer je mnogo važna. Tamo gde smo je uvodili, donosili i kupovali, uvek su gledali stranci da naprave fabrike u blizini, jer su imali dobre radnike – objasnio je on.

Kazao je da je Srbija spremna da pomaže i u računarima i svemu ostalom za Gimnaziju.

– Srećan sam što sam čuo od direktora vest da je ove godine upisano 10 prvačića više nego prošle godine. Nadam se da će tako biti i iduće i narednih godina – dodao je Vučić.

On je istakao da će Srbija koliko može da pomogne na infrastrukturnim radovima, kao i u dovođenju investitora.

– Obećali smo Drvaru pre nepunih pet meseci da ćemo da otvorimo malu fabriku i otvorili smo je. Plate nisu prevelike, ali ako imate drugog zaposlenog u kući, lakše je, možete da planirate budućnost – ukazao je on.

Predsednik je deci poručio da je važno da uče i rade, jer im “ništa s neba neće padati”.

– Ne moraju svi da završavaju fakultete, visoke škole. Završite ovu školu, a onda na posao, da budete pošteni i odgovorni građani RS, a pre svega odgovorni prema svojoj porodici. Veoma sam ponosan i hvala na divnoj dobrodošlici. Uvek sam srećan kada sam sa našim narodom – rekao je Vučić, i podsetio da je njegov otac nedaleko od ovog grada, iz Čipuljića kod Bugojna.

– Ko zna ko će od vas možda da bude predsednik Srbije ili predsednik vlade u budućem periodu – rekao je on.

Vučić se posebno zahvalio Miloradu Dodiku, kojem je noćas umro otac, a koji je, i pored toga, želeo da mu bude domaćin u BiH i Republici Srpskoj.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here