EPA/Martin Divisek
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u posetu manastiru Hilandaru i poručio da je ponosan na srpske monahe i iskušenike koji čuvaju srpsku tradiciju, veru i običaje.

“Ponosan što sam drugi put kao predsednik Srbije u poseti manastiru Hilandar, ponosan na naše monahe i iskušenike koji čuvaju srpsku tradiciju, veru i običaje. Zadovoljan što smo, kao sluge naroda, mogli da pomognemo Hilandaru, kao jednoj od najvećih srpskih svetinja. Hristos se rodi!”, poručio je Vučič na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

On je u video poruci koju je objavio naveo da se nalazi na početku hilandarske zemlje i poručio da je ponosan na srpski narod i na to što je obezbeđena podrška manastiru na godišnjem nivou kroz odluke Skupštine Srbije.

– Ponosan sam na činjenicu da smo sačuvali nešto što je biće i suština našeg naroda i hvala divnim monasima i iskušenicima što čuvaju sve ovo što pripada našem rodu – poručio je Vučić.

1 COMMENT

  1. Традиција? Вера? Пола народа је нашло спас у печалби. Пола од оних који су остали у Србији живи у сиромаштву. Српска Света Гора је у Грчкој, Пећка Патријаршија је у Албанији. Некад смо излазили на три мора, данас се главни град Србије “на води” купа у отпадним водама целе Европе.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here