EPA/Georgi Licovski
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vucić izjavio je danas da je ponosan na srpske zemljoradnike jer Srbija ima više pšenice nego ikada i to veoma kvalitetne.

On je to objavio na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav” i dodao da će Srbija imati hlebnog žita i za sebe i za druge u regionu.

– Ponosan na srpske zemljoradnike. Imamo više pšenice nego ikada, i najboljeg mogućeg kvaliteta. Srbija će imati hlebnog žita na pretek, ne samo za nas, već i za sve druge u regionu – napisao je on.

Prema dostupnim podacima prinos pšenice je veći za 20 odsto nego prošle godine, a ta pšenica je i daleko boljeg kvaliteta.

3 COMMENTS

  1. To sve govori o negovom (ne)znanju. Ujedno je to i razlog sto zemljoradnici nisu ponosni nan njega.
    Njegovi preci su ugusili poljoprivedu jer nisu nista znali. Upravnici i direktori poljoprivrednih firmi nisu nikada u zivotu videli pojedine biljke, ali su svi bili clanovi partije.

  2. Ja sam srpski seljak i upravo sam danas zavrsio zetvu pšenice. Iz prve ruke vam mogu reći i odgovorno tvrditi da je ovo čista laž. Prinosi pšenice su ispod 4000 kg po hektaru, znači ispod višegodišnjeg proseka, da kažem jedna od najgorih godina za ovu kulturu. Hektolitar odnosno kvalitet pšenice jeste nešto veći od prošle godine ali to nama što proizvodimo pšenicu i vama koji jedete hleb, apsolutno ne znači ništa. To ide u prilog mlinarima i trgovcima, proizvodjač i krajnji korisnik nemaju od toga ništa. Još jedna stvar, trenutna cena pšenice je 17 din/kg, da bi bio na nuli u odnosu na uloženo, cena treba da bude 23 din/kg. , znači ja sam u minusu 6 din. po kilogramu ili ti 24000 din. po hektaru. Dalje nema. Verujte kome hoćete, ali ostanite zdravog razuma, kada nas nebude bilo to će biti početak kraja za vas.

  3. Обишао је неке “пољопривреднике” иза којих стоји крупни капитал. Како није обишао неког “малог” пољопривредника који жање са “Змај” комбајном и превози пшеницу са “ИМТ” трактором? А и што би њих обилазио они су иовако пројектовани да нестану, као и фабрике њихових машина, као и да буду јефтина радна снага код оних првих!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here