Tanjug
Aleksandar Vučić

Zahvaljujući tome što je Srbija na zdravim nogama, mi sada možemo lakše da primamo udarce, nego drugi u regionu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom ekonomske krize koju izaziva koronavirus.

On je sinoć za TV Prva rekao da je sve u svetu poljuljano, da ni ovde neće teći med i mleko, ali da će se sve učiniti da se udar ublaži.

Cilj Srbije je da posle svega krene ubrzanim rastom i zauzme svoje mesto u svetu, jer će posle krize doći do nove politčke i ekonomske raspodele u svetu.

– Krenućemo brzo i snažno posle korone, parama i optimizmom – poručio je Vučić.

On je rekao da će se slivati pare u budžet, da će ih biti manje ali da smo na to računali.

Objašnjava i da iza ovih ekonomksih mera stoji struka, Ministarstvo finasija, NBS, kao i drugi.

Politike nema u našim merama, navodi.

– Hoćemo da jačamo privredu, da napravimo brži uzlet. Imaćemo veliki pad u drugom kvartalu, ali posle u trećem i četvrtom planiramo pozitvan, a zatim snažan privredni rast od 5,8 odsto – kaže Vučić.

Ukazuje da je važno da javni dug ne pređe 60 odsto BDP-a.

Napominje da smo pre koronavirusa došli do najviseg nivoa u Srbiji ikada, a da ćemo gledati i da pad u brojevima bude što manji a rast najbrži mogući.

Povodom Er Srbije kaže i da druge kompanije u svetu ne rade, da će se pomoći i našoj kompaniji, a zahvaljuje na tome što njihovi piloti i avioni dovoze ljude iz inostranstva.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here