Vučić pozvao Francuze da ulažu u Srbiju

0

Vučić sa francuskim biznismenima u Parizu
 

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Vučić se na početku posete Francuskoj sastao sa predstavnicima najvećih francuskih kompanija okupljenih u udruženju MEDEF (Mouvement des Entreprises de France) i predstavio im paket zakona za poboljšanje poslovne klime koji će biti usvojen do kraja leta u srpskom parlamentu.

 

"Paket poreskih olakšica koje smo pripremili, biće najbolji u regionu. Srpska vlada je odlučna da promenom zakona obezbedi sigurne investicije", rekao je premijer i zahvalio Vladi Francuske za pomoć koju je uputila Srbiji tokom majskih poplava.

 

Na sastanku sa Vučićem bili su predstavnici četrdeset kompanija, među kojima su Alkatel, Lafarž, Alston, Bojg, Oranž, Rotšild, Sosijete ženeral, BNP Pariba.

 

Ministar privrede Dušan Vujović rekao je francuskim privrednicima da je Srbija čvrsto rešena da sprovede reforme, da napravi dobre zakone, ali i da ih do kraja primeni.

 

"Hoćemo da radimo na svim detaljima koji će pomoći investitorima da što brže i što lakše investiraju u Srbiji. Ovo je za vas dobra šansa i ako ne dođete na vreme, možda ćete je propustiti", poručio je Vujović.

 

Predsednik srpske Vlade se posle razgovora sa privrednicima sastaje sa ministrom ekonomije, privrednog oporavka i digitalne ekonomije Francuske Arnom Montburom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here