Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio danas da neće biti zadovoljena pravda u Hagu po pitanju Ramuša Haradijana i poručio da ne treba da sanjamo da će nam neko doneti pravdu.

– Već je izašao, malo će i da ruča sa njima – prokomentarisao je Vučić za RTS odgovarajući na pitanje novinara da li će biti zadovoljena pravda u Hagu.

Srpska suza nije imala i neće naći roditelje, odgovorio je Vučić.

– Nemojte da sanjamo snove kako će neko da nam donese pravdu, nije nam je donosio do sad, neće nam je doneti ni ubuduće. Nego, kada će taj koktel koji organizuju u Hagu, Haradinaj i ostali? Da još malo popriča sa njima kako se namučio. Težak je taj let bio od Prištine do Beča i Haga – kazao je Vučić.

A komentarišući to što je Haradinaj otišao avionom Bežeta Pacolija, kaže:

“Namučio se, možda nije bilo stjuardesa u avionu i to Pacolijevom, kako čujem išao je Pacolijevim avionom. Kaže da je dugo čekao ovaj drugi avion. Teška situacija, namučio se veliki junak”.

Kaže da ne može da odgovori da li će biti zadovoljena pravda i ukazuje na dvostruke standarde.

“Kada nekog pitate kako je moguće da pravite drugu državu u srcu Evrope i kažete da imaju pravo na samoopredeljenje… Kad pitate zašto neki drugi u regionu nemaju to isto pravo, prema izdefinisanim teritorijama i to ne zato što vi to tražite već samo vas pitamo za princip, oni kažu, vi Srbi morate da razumete da je to protiv vas, ali ne može drugačije da bude” rekao je on.

Ističe da je to uvek teško pitanje za pravnike, ko i pod kojim uslovima ima pravo na samoopredeljenje.

Predsednik dodaje da onda shvatite da su pravo i pravda umrli.

– Mi Srbi treba da zaboravimo i ne računamo na pravo i pravdu koji će neko drugi da nam donosi i određuje, mi moramo da se izobrimo za bolju snažniju i jaču Srbju i bolju budućnost. I da prećutimo mnoge stvari, ali da počnemo da govorimo i kada počnemo govorimo da ne uggrožavamo svoju budućnost – istakao je Vučić.

1 COMMENT

  1. To nema veze sa njima to ima veze sa nasim politicarima i nasom delegacijom! Koliko smo se “mi” angazovali da tog narkodilera stavimo pred pravdom!? Dacic nezna ni dali su svedoci zivi ili ne!!!!! Koliko smo “mi” prikupili dokaza! Ako H. (Nezelim zlikovcu ime da spominjem) izade tako brzo znaci da nema nikakvih dokaza jer se nasa strana nije dovoljno angazovala i pitanje je koliko ste vi upetljani u ovo i koji je vas dogovor!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here