Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su vlasti u Prištini donele odluke kojim žele da proteraju Srbe, odluke o novoj “Oluji”.

Vučić je, na konferenciji za novinare posle razgovora sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, preneo da je Priština donela odluku da se zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukine važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova.

Kako je rekao sam se obraća na konferenciji, pošto je najavio Lajčaku šta će da govori, i nije želeo gosta da dovede u neprijatnu situaciju.

– Mi smo uvek spremni i bili smo uvek spremni za dijalog. Neki nisu bili suštinski za dijalog, a imali su podršku zapadnih sila. Ovo što se danas promenilo govori u kom smeru se ide – podvukao je Vučić.

On je rekao da je Priština u slučaju ove odluke u potpunosti podržana pre svega od Velike Britanije i Nemačke, i drugih članica Kvinte.

– Doneli su odluke koje imaju jedini cilj, a to je da proteraju Srbe sa severa, da se napravi nova “Oluja”, gde će oni vodeći kampanju dva meseca da ubede Srbe da se registruju pod RKS tablicama .- naglasio je Vučić.

Podsetio je da se 2013. selo za sto i dobili smo Briselski sporazum.

– Od tog Briselskog sporazuma Srbi su sve ispunili. Jedina stvar koju je Priština trebalo da ispuni nije ispunjena – kazao je on.

Ukazao je da su potom u Prištini rešili da nas maltretiraju sa taksama više godina, da ruše CEFTA, a onda i da upadaju specijalci sa dugim cevima na sever i pored dogovora sa NATO da to ne smeju.

7 COMMENTS

  1. Vucicu i ti ces sigurno otici sa tom siptarskom olujom samo se ti igraj sa Kosovom i Srbijom.

  2. Kao uvek stave ga u cosak pa izvuku u pregovorima bolji deo a mi kao zadovoljni izbegli oluju.
    Smesno rade sta hoce sa nasim politicarima a srpska lista zadovoljno greje fotelje (!)

  3. Predsednice Vucicu, dzaba foliranje. Srbi su isuvise vispren narod da ne bi videli vasu zajednicku podvalu. Pristali ste na Severno-Kosovsku kompaniju za struju, a za uzvrat predali srpske licne karte i tablice (to je dil koji ste napravili). Sada prodajete maglu narodu, o napadima siptara na sever, i td. Jedino ste tacno ali kamuflirano rekli da je ovo uvod u nesto vece (prevarili su Vas). A to vece je, da ce i ZSO biti instalirana po Kosovskim a ne Srpskim zakonima, i sa vrlo ogranicenim izvrsnim ovlascenjima. Pristali ste (ili prevareni) na promenu originalno dogovorenog sporazuma o ZSO, onog momenta kada ste pristali na uspostavljanje Kompanije o Energiji ali po Kosovskim zakonima. I to je to! Sada pred Srbijom pokusavate da se operete. I Milosevic je izdao Srbe u Srpskoj Krajini (Hrvatskoj), a znate i kako je zavrsio. I to je to.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here