Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji početka radova na izgradnji Fruškogorsko koridora

Istakao je i kako se što brže mora završiti put do Požege, kao i da se mora odmah rešavati deo do Užica kako ne bi bio veliki problem sa gužvama, kakav je bio juče na auto-putu Miloš Veliki.

PITANJA NOVINARA

Vojske Srbije?

“Hrvatska ima strašnu armiju i vojsku, a Priština ima Bondstil, Amerika stoji iza njih, neka oni rade svoj posao. Ono što mogu da vam kažem da srpska vojska nije slabija od njih, u regionu samo smo slabiji od Mađarske i Rumunije, ali oni su brojniji. Ostali nisu snažniji od nas, Hrvatska je bila do pre nekih 5 godina, sada više ne… Snažan je onaj ko ima najjaču ekonomiju, ko ima snažnu budućnost. Mi snažimo armiju, ne da bi ikoga napadala, niti slala svoju vojsku na tuđe teritorije, ali eto, nekima se može da krše rezolucije, neću ništa da kažem zbog dobrosusedskig odnosa. Nije Srbija slaba i neka vas ne plaše pretnje oko gradnje nekakvih baza, moramo se koncentrisati na ekonomiju, pozorišta, koncertne dvorane, zdravstvo, rast BDP-a, ako tu budemo uspešni, bićemo u svemu”, zaključio je predsednik Vučić.

“NON-PEJPER”

“Slušao sam mnogo stručnjaka i niko sem jednog penzionisanog stručnjaka nije pročitao “non-pejper”, mi unapred donosimo zaključak o svemu, a da nismo ni obavešteni, kod nas postoji samo ne kao odgovor, i unapred znamo sve”, rekao je Vučić.

“Kao boga vas molim da idete svi da se vakcinišite, danas i sutra je još po pozivu, a već drugog dana Vaskrsa je ootvoreno za sve. Time štitite sebe, a i sve oko sebe. Video sam neku tužnu priču kako jedna porodica nije mogla da ubedi svoje roditelje da se vakcinišu zbog raznih priča, oni su na kraju preminuli. Ne možemo da se iživljamo nad ljudima koji hoće da šetaju, šta mislite da mi ne znamo da neki kafići i dalje rade, zamagle izloge… Važno je da se pridržavamo svih mera i da imamo stopu rastu. Mi smo planirali -1,3, a imaćemo rast, mnogo bolje od očekivanog. Mi smo u drugom kvartalu planiralai plus 10, a nadamo se da ćemo dostići rast od 11, a to nam donosi manji javni dug, omogućava veće plate i penzije za najstarije građane. Ako neko kaže da sam dosadan “, rekao je Vučić

Obraćanje predsednika Vučića

“Eto, rekli su da sam zlikovac što ne dozvoljavam da se donese zakon da se ne radi nedeljom. Danas je subota, tako da ni taj nepisani zakon nismo pogazili, eto uskoro će imati priliku da izaberu nekog drugog, pa neka oni donose takve zakone. Ja želim da se hvalimo kako radimo, kako trošimo energiju da Srbija bude bolja zemlja i da može da uradi sve ono što nije uradila za 30 godina. Došlo je vreme da budemo ispred svih”, rekao je predsednik, a usput se još jednom zahvalio svim prisutnima, a onda čestitao današnji praznik rada i sutrašnji Vaskrs.

“Mislim da ovim, kako je Crnjanski rekao, strmoglavo grabimo u budućnost i radimo velike stvari za našu zemlju. Bićete spojeni, i čitava južna Bačka sa Sremskim okrugom i Mačvom i biti na koridoru koji od Rumuniji vodi ka Hrvatskoj i RS i BiH. Ovo će mnogo da olakšava ljudima, da omogući brži prevoz. Ovaj projekat je u vrednosti 606 miliona evra, reč je o skupom projektu, čim gradite mostove i najkomplikovanije tunele, tu nema nečeg što je jeftino. Želimo da generacijama koje dolaze ostavimo bolje puteve. Danas gradimo više nego ikada”, poručio je predsednik.

“Hoću Vama, Vaša ekselencijo Čen Bo da se zahvalim na Vašoj posvećenosti. Ljudi su juče kod Čačka dva sata čekali da izađu, zato je važno da završimo to do Požege. Kad izgradimo nešto, to brzo postane novi standard za ljude. Za svako posečeno stablo ovde idu dve nove sadnice. Moramo da vodimo računa o vazduhu i o života ljudi. Veliko hvala svim ljudima u Srbiji koji se raduju uspesima naše zemlje”, rekao je Vučić.

“Koliko je putarina Beograd-Čačak? 15.000 vozila je prošlo juče, stvarno je mali novac. Gradimo mnogo auto-puteva Crnjanski je rekao ne robujemo tradiciji, strmoglavo idemo u budućnost. Juče sam prošao pored Orlovače i video dole kako izgleda, potpuno drugačije deluje taj deo grada”, rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here