Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom za privredu i energetiku Nemačke Peterom Altmajerom.

Delegacije vlada Srbije i Nemačke potpisale su večeras dva bilateralna sporazuma o saradnji u oblasti privrede i obrazovanja, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra za privredu i energetiku Nemačke Petera Altmajera.

“Srbija može da ponudi bolje uslove Folksvagenu za investiciju nego sve druge zemlje zajedno”, poručio je Vučić i dodao da će naša zemljla nastaviti da se bori za gradnju te fabrike.

– Videli smo da su neke druge zemlje povećale svoje ponude investitorima, a naša ponuda je mnogo veća u smislu subvencija. I uvek ćemo više ponuditi. Mi bismo i u kešu, ali ne da nam Evropa. Da li ćemo imati šansu jer nismo članica EU, to je na Nemačkoj da odluči. Oni svi zajedno ne mogu da ponude uslove ko Srbija, ima tu i drugih stvari, razumeli ste me – kazao je Vučić nakon sastanka.

Istakao je da je Srbija već ponudila u novcu maksimalno predviđenu državnu pomoć od 258,5 miliona evra.

Vučić je dodao da nemačka vlada ne može da vrši bilo kakav pritisak na tu kompaniju, ali se direktno obratio Altmajeru sa molbom da prenese Folksvagenu da će Srbija ponuditi za tu investiciju bolje uslove od drugih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here