Tanjug
Aleksandar Vučić sa kandidatima za poslanike Srpske liste

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa kandidatima za poslanike Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima koji se u nedelju održavaju na Kosovu i Metohiji.

Sastanak predsednika sa 17 kandidata Srpske liste za poslanike, kome prisustvuje i direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, počeo je nešto posle 13 sati na Andrićevom vencu.

Nakon toga biće održana konferencija za novinare.

Prvi na listi je Igor Simić, a pored njega, na razgovor sa predsednikom, došli su Zoran Mojsilović, Miljana Nikolić, Jasmina Dedić, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Miloš Perović, Ljubimko Karadzić, Verica Cheranić, Branislav Nikolić, Svetislav Jokić, Milan Kostić, Vinka Radisavljević, Milan Joksimović, Ksenija Božović, Boža Stojanović i Mirjana Nikolić.

Šestoro kandidata je iz Severne Mitrovice, po dvoje su iz Zvečana i Gračanice, dok iz Leposavica, Kline Istoka, Štrpca, Kamenice i Zubimog Potoka i Vučitrna dolazi po jedan.

Predsednik Vučić pozvao je Srbe sa KiM, ali i interno raseljene i prognane, da glasaju za Srpsku listu.

Da će kandidate za poslanike SL pozvati u Beograd, najavio je pre nekoliko dana, čime će, kako je rekao, simbolično pokazati koja je njihova država.

Istakao je da će im pružiti punu podršku i da će ponovo pozvati narod da izađe na izbore.

– Moja je poruka, Srbi, izađite na izbore u što moguće većem broju jer glasamo za opstanak na KiM, na našim ognjištima, glasamo za srpske plate u školama i bolnicama, jer će sve ukinutu ako ne budemo imali pravo glasa i ne budemo čuli glas Srba. Srbija zove, a ja molim ljude da pokažu odgovornost i ozbiljnost – rekao je ranije Vučić.

On je tada upozorio na moguće manipulacije glasovima na izborima na KiM – krađa putem pošte i pisama ili putem nevažećih listića, kako bi Priština dobila “lažne glasove za Srbe”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here