Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obatio se javnosti povodom trenutne situacije na Kosovu i Metohiji.

Na samom početku obraćanja Vučić je rekao da se još od 1999. godine kada Kumanovskim sporazumom i rezolucijom 1244 su proterane snage bezbednosti sa Kim sprovodi se teror nad srpskim stanovništom i to je rezultiralo progonom više od 200.000 ljudi i njima su oteti stanovi, kuće, mnogi od njih su ubijeni.

– Želim zbog sveta da kažem da smo imali četiri osnovna zadatka – kazao je.

  • Prvi je bio da uradimo sve što možemo da sačuvamo mir;
  • Drugi, morali smo da izbegnemo sveopštu osudu zapada;
  • Treći, morali smo, što je za nas bilo veoma važno, da brinemo o tome kako će to u svim delovima sveta da izgleda;
  • Četiri, da obezbedimo opstanak našeg naroda na KiM.

“Posle svih pretnji albanskog rukovodstva zavladao je strah. U skladu sa tim, naše je bilo da danas kažemo ljudima, iako znamo koliko je to danas teško, u uslovima koji više nisu hipotetički, mi nemamo kud, saterani smo u ćošak i naša ključna poruka je bila: Šta god bilo, kako god bilo, izbegličke kolone neće postojati i sačuvaćemo naš narod od pogroma”.

Naveo je da su Albanci rešili da sprovode jednostrane akcije, i da nije jasno zašto su došli do te odluke.

“Uvek su za to manje ili više dobijali podršku Kvinte.”

“Naše je bilo da i danas kažemo ljudima mi nemamo kud, saterani smo u ćošak i naša poruka je šta god bilo, kako god bilo, da izbegličke kolone neće postojati i da ćemo sačuvati naš narod od progona i pogroma”.

Kako je rekao predsednik, predlog naše delegacije bio uvođenje statusno neutralnih tabli.

Kako je naveo, “skočili su kao opareni, sve su odbili, njima je jedino stalo da se uništi životi Srba na Kosovu i Metohiji i da je jedini smisao mučenja našeg naroda na Kosovu i Metohiji njegovo konačno proterivanje”.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Sastanak je trajao oko sat vremena.

Na sastanak su pozvani svi politički i institucionalni predstavnici Srba sa KiM, zvaničnici Srpske liste, svi srpski gradonačelnici, načelnici okruga, kao i direktori bolnica.

14 COMMENTS

  1. Лажеш.Шта мене брига како ће квинта да реагује.Па ваљда ми сређујемо стање у нашој кући.Зашто се то не дешава другима, а то се дешава само Србији.То се брале зове издаја.Док си гласао за параде,они су тако одвлачили пажњу и сада раде шта хоће.Замисли брале,да те један Курти ј… ко младог пингвина,и твоју жену.Ти би ишао и питао друге шта да радиш.А , ови доводе друге да те ј… и себе покривају Квинтом,Америком.То ми зовемо,п… од човјека као што је и Србија.То си ти направио од Србијe.Не може се више јер…. узели су нам све;породице , децу… а сада када треба да кажеш да си п…,сада смо дошли до краја.Е не може брале.Амен.Срам те било.

  2. Kako mu nije sram Vucicu,da laze svoj narod,i da ga gura da napusti Kosovo,
    na mesto da im kaze uzmite luicne karte u opstinu gde zivite nastavite normalan zivot.
    Kazi bre ljudima da Srbija i Kosovo su susedne drzave,
    Nista nismo naucili iz proslosti,opet gurate narod u Oluju dok vi sedite u fotelju.vucicu,

  3. Svaka ti cast Slavoljube sto privat Institut. Nikolaus ne zeli niti da ubije niti da sollte Srbe sa Kosova. Sramora za Vucicu,da laze svoj narod,i sto ga gura da napusti Kosovo, na mesto da im kaze uzmite luicne karte u opstinu gde zivite nastavite normalan zivot. Srbija i Kosovo su susedne drzave i tacka!

    • Tako je brale rekap si istinu.I ja sam sa kosova isto tako kazem i ja sve srbi do srba a rade u kosovskoj vladi.

  4. EU, Nato i Amerika zele da uniste srpsko-rusku stvar. Pale po balkanu, gaze istoriju i traze nove geografske terene za postavljanje oruzja. Blesava evropska unija, slepac izmedju velesila uvija se kao glista bez ikakve svoje vizije za mir. Sta Srbiji ostaje nego da stiti svoj narod i integritet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here