Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Abu Dabija…

Vučić je rekao da je razlika koja je napravljena u odnosu sa Emiratima, nije ta što on ima neke interese u vezi sa Srbijom, već izrazito poštuje Srbiju. “Poštuje našu nezavisnost i stavove Srbije”, rekao je Vučić, i dodao:

– Kad god je teško Srbija može da se osloni na UAE, potpisan sporazum po kome ćemo dobiti milijardu po povoljnoj kamatnoj stopi, čime ćemo obezbediti solventnost i što je ogromna podrška Srbiji – rekao je Vučić.

– Ministar Siniša Mali je potpisao veoma važan sporazum, po kojem dobijamo milijardu po neverovatnim uslovima – ističe predsednik.

Upitan da prokomentariše kako Hrvati jedino njemu ne dozvoljavaju da položi cvet u Jasenovcu, predsednik je rekao da oni nikada neće moći da zabrane istinu o Jasenovcu.

– Razotkrivene su njihove laži i beskrupoloznost, a to govori da smo radili dobar posao. Uvek su mi u glavi reči vladike Sergija: ‘Dok razapinju Vučića, znam da je uradio nešto dobro za svoj narod!’ Nikad neće zabraniti istinu o Jasenovcu – rekao je Vučić.

Preneo je da je srpska delegacija provela 15 sati u Emiratima, da je četiri sata bio sa najvažnijim čovekom ne samo ove zemlje, već i šire.

Podsetio je da je šeik Muhamed bin Zajed prijatelj predsednika Francuske Emanuela Makrona, kao i da mu za šest dana u posetu dolazi nemački kancelar Olaf Šolc.

Na pitanje šta to znači za Srbiju, Vučić je ukazao da svaki glas podrške i pomoći koji možemo da dobijemo znači, a posebno kada dolazi od UAE i čoveka kao što je šeik Bin Zajed.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here