Tanjug
Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Irinej (Foto: Arhiva)

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se večeras sa patrijarhom SPC Irinejem u Palati Srbija.

Razgovor sa poglavarom SPC jedan je u nizu današnjih sastanaka predsednika Republike, pre nego što u 20 sati, kako je najavljeno, saopšti koje će mere preduzeti, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, a u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

Nakon sastanka sa patrijarhom, a pre obraćanja javnosti, predsednik će od 19 sati predsedavati sastankom Kriznog štaba za suzbijanje Covida 19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica virusa korona po privredu, a zatim će se obratiti javnosti.

Ranije danas, predsednik i premijerka Ana Brnabić sastali su se sa predstavnicima Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, bezbednosnih službi, Grada Beograda i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa.

Takođe, Vučić je jutros u Beogradu sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom razgovarao o saradnji i solidarnosti u borbi protiv koronavirusa.

Današnji niz sastanaka usledio je nakon što je Vučić sinoć primio procenu Ministarstva odbrane da rizici i pretnje povodom pandemije koronavirusa zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadleznosti predsednika Srbije.

1 KOMENTAR

  1. Eto rešenja za korona virus! Zamole boga i svece i nema virusa. Ne treba nam država red i zakon samo popovi i sveci i mi smo zaštićeni i naravno moliitve ,molebani i litije po ceo dan. Ali moraju da se mole svakom bogu ( Isusu,Budi ,Alahu itd…) Jer ne znamo koji je na dužnosti baš tada kad se mole….Hahahahahaahahahahahaahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahaha….BUUUUUUUUAAAAAhahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahaahahahahahaha….

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime