Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Ðinpingu u kome navodi da za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine.

“Republika Srbija pruža snažnu podršku ocuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Narodne Republike Kine, apsolutno podržavajući politiku ”jedne Kine” i napore kineske strane za mirno ujedinjenje zemlje, navodi u pismu Vučić.

On ističe i da “za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine”, saopštilo je Predsedništo Srbije.

“Republika Srbija se suprotstavlja nezavisnosti Tajvana i osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti NR Kine i rezultata Vaše politike, koja počiva na čvrstim principima mira i stabilnosti”, dodao je Vučić.

On je zahvalio na podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i pomoći u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa u međunarodnim organizacijama.

“Dalje unapređenje čeličnog prijateljstva Republike Srbije i NR Kine, kao i produbljivanje sveobuhvatno strateškog partnerstva i saradnje na svim poljima, jeste i biće jedan od najvažnijih prioriteta srpskog državnog rukovodstva i moje politike, kao predsednika. Zato sa radošcu cekam Vašu posetu”, navodi se u pismu Vučića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here